Ontwerp: Homewebdesign
Site en Français.
Website in Deutsch.
Website in English.
Sneeuwschoenwandelen.
Telemark Alpineskiën.
Langlaufen.
Kayak - Raften.
Mountainbiken.
Racefietsen.
Wandelen.
Klimmen.
Activiteiten.
Sito in Italiano.
Home.Gîte la Bergerie.Omgeving.Reisverslagen.Actueel.Reserveren.Contact.
 


Wandelen

Inhoud:

- Inleiding.
- Individueel wandelen.
- Dagtochten.
- Meerdaagsetochten.
- Groepsreis.

Inleiding:
   Door de ligging van 'la Bergerie' tegen de natuurparken van 'les Ecrins' en de 'Queyras' aan is wandelen een van onze hoofdactiviteiten.  Gedurende het gehele jaar ontvangen wij wandelaars. Ieder seizoen heeft zijn eigen charmes. De afwisseling in de natuur is enorm. Het voorjaar en de zomer staan in het teken van de uitbundige flora. In het najaar staat alles in vuur en vlam. De lariks kleurt goudkleurig. Ze vormen zo een prachtig decor met de blauwe lucht en de eerste sneeuw in de bergen. En, vergeet niet, ook in de winter wordt er volop gewandeld maar dan met sneeuwschoenen. Sneeuwschoenwandelen is zonder twijfel de eenvoudigste manier om 's winters door een verstild landschap te trekken. Sneeuwschoenen kunt u bij ons huren. Meer informatie over het sneeuwschoenwandelen is te vinden bij: sneeuwschoenwandelen.

Te midden van een overweldigende bergwereld kunt u vanuit onze herberg in alle windrichtingen wandeltochten maken, individueel of in de vorm van een groepsreis. De wandelpaden in de omgeving zijn nog heerlijk rustig en niet overlopen. In welk seizoen u ook komt, u zult versteld staan van het nog ongeschonden alpine-landschap.

Individueel wandelen:

Dagtochten:
  In onze herberg hebben wij een map liggen met daarin verzameld en beschreven, een dertigtal dagtochten variërend van eenvoudig tot zwaar. Op de voorkant van het blad vindt u een uitvoerige routebeschrijving in het Nederlands. Op de achterkant treft u een kaart aan met daarop de ingetekende route.
Het aantal wandeltochten en beschrijvingen neemt nog steeds toe. Ieder jaar lopen wij nieuwe routes. Met de routebeschrijving en de kaart heeft u ruim voldoende informatie om onbezorgd te kunnen wandelen. Voor een voorbeeld van een van de wandelingen zie: voorbeeld Circuit des Combes.

Veel van onze routes zijn nu ook met behulp van een GPS te lopen. De routes kunt u bij ons downloaden.
Een GPS (Garmin) kunt u bij ons huren. Bovendien hebben wij een goed gevulde bibliotheek met allerlei gidsjes over de flora en fauna en wandelmogelijkheden in de streek. Wij proberen er alles aan te doen om u zo goed mogelijk over de streek en alle wandelmogelijkheden te informeren.

Als voorbeeld kunnen wij u een wandelprogramma voor een week geven. Het programma is progressief van opbouw. De start is rustig maar gaandeweg de week worden de tochten iets langer.


grote Brunel

Koningspage

Een echt bloemenparadijs.
  Vanuit de herberg voeren de dagwandelingen u door een ongerept berggebied. U loopt langs smaragdgroene rotsformaties, zilverkleurige bergmeertjes of ivoorwitte gletsjers. Niet voor niets betekent 'Les Écrins' het juwelenkistje. Langs de paden is het letterlijk bezaaid met bloemen die elders zeldzaam zijn, zoals de oranje lelie, het wildemanskruid of de blauwe distel. Met driehonderd dagen zon per jaar hoeft u zich geen zorgen te maken over het weer.

De in het programma genoemde dagtochten zijn eenvoudig tot middelzwaar met een hoogteverschil van 500 tot 1000 meter. U draagt op uw tochten slechts een dagrugzak, een uitvoerige routebeschrijving en een gedetailleerde kaart. Op donderdag en vrijdag is er de mogelijkheid om een kleine trektocht, met één overnachting in een berghut te maken. U loopt deze tocht zelfstandig.
De organisatie van deze tocht wordt door ons voor u verzorgd.

A. Zomerprogramma 8 dagen/7 nachten.

  1. Aankomst in Champcella op zaterdag vanaf 15.00 uur
  2. Route de Yeti (4 uur).
  3. Sunset Boulevard (5 uur).
  4. Champaussel (6 uur).
  5. 'De wandeling van eergisteren' bovenlangs het dal van Freissinieres (6,5 uur).
  6. Trektocht naar hut van Dormillousse (6 uur).
  7. Trektocht Dormillouse-ingang Park Les Écrins, transfer La Bergerie (6 uur).
   Dit is een selectie uit het ruime wandelaanbod; er zijn veel meer wandelingen die starten en eindigen in la Bergerie. Maar er zijn ook wandelingen iets verder weg: bijvoorbeeld naar de gletschers van de Glacier Blanc of in de Queyras.
wandelen/parc-2a
        Lac Faravel.

  De 2-daagse tocht naar Dormillouse is echt een aanrader. Dormillouse is het enige bewoonde dorp in het gehele Nationale Park van de Ecrins. Het is alleen te voet te bereiken. Een wonderschone plek waar vijf mensen en een hond permanent wonen. Een van de vaste bewoners is Serge. Serge is de eigenaar van de gite waar u die avond slaapt. Hij is geboren en getogen in Dormillouse en vertelt met veel enthousiasme over zijn dorp. Zomers heeft Dormillouse meer inwoners maar er is geen fileprobleem, of overlast. De tweede dag gaat de ontdekkingstocht verder. Er staat dan een tocht naar twee hoog gelegen meertjes (o.a. naar het lac Palluel) op het programma. Deze wandeling wordt regelmatig bestempeld als een van de mooiste tochten in les Hautes Alpes. Een reputatie die deze wandeling terecht heeft.Meerdaagse wandeltochten:
Het Nationale Park 'Les Ecrins' ligt op een steenworp afstand van la Bergerie. Vanwege de nabijheid van het park zijn er talloze mogelijkheden om avontuurlijke, meerdaagse trektochten te maken. Overnachten kunt u door gebruik te maken van de aanwezige berghutten. Slapen in een tent is natuurlijk ook altijd mogelijk. Overnachten in uw tent geeft het ultieme gevoel van een trektocht maken.

Voor la Bergerie langs lopen vier Grande Randonees (o.a de GR 541 en de GR 50). U kunt zo vrij eenvoudig insteken op de GR 54 - Tour de L’Oisans of de populaire GR 58 - de Tour de Queyras -. Een nieuwe meerdaagse lange-afstandsroute is klaar. De GR 653 D is een variant op de alom bekende route naar Santiago de Compostella. Het gaat hier om een eeuwenoude tocht die vroeger in Turijn startte en de pelgrimgangers, via het dal van de Durance en de Rhone (Arles), naar Santiago voerde.  De route wordt steeds populairder. Sinds vorig jaar ontvangen wij steeds meer pelgrimgangers.
Het zijn echt wandelaars met een missie.

In 2003 hebben diverse wandelorganisaties in Europees verband een nieuwe GR in het leven geroepen: ’de Via Alpina’. Deze monstertocht start in Slovenië en doorkruist de Alpen van Oost naar West (Slovenië, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en tenslotte Frankrijk). Het eindpunt is Monaco. De Via Alpina passeert Champcella. 


Groepsreizen:
Een tip: Ontdek de Alpen eens in het najaar !
In een van de mooiste seizoenen, de herfst, hebben wij de afgelopen jaren twee wandeltrektochten georganiseerd. De herfst is een ideale tijd om er, individueel of met een groep op uit te trekken. Wandelen onder de deskundige begeleiding voorkomt dat u voor onprettige verrassingen komt te staan.
De groepsreizen worden door een lokale gids en Jos begeleid. Enthousiast vertellen zij onderweg over de omgeving en hun werk. Deze tekst en uitleg voegt veel toe aan de wandelingen. Door de kennis van het terrein kunnen we veelvuldig van de paden afwijken. Zo komen we op de mooiste plekken en zien we bijzondere planten of wild. De herfst is echt een prachtige tijd om er, voor de winterslaap, nog één keer op uit te trekken. Voor meer informatie over de twee schitterende wandeltrektochten: zie de uitgebreide info; herfstwandelen.

Voor dit jaar organiseren wij geen trektochten. Heeft u een eigen groepje en bent u geinteresseerd om deze tocht te maken neem dan contact met ons op. Misschien kunnen we een tocht in ons programma invoegen.

wandelen 56a
Groepsreis herfstwandelen nabij Dormillouse