|

|

|

Menu


Wandelen

 In ‘La Bergerie’ kun je vanaf begin april tot eind oktober terecht om tochten te voet, te water of op twee wielen te maken. Omdat wij vaak zelf de wandelschoenen aantrekken of de fiets pakken kunnen wij je bij veel activiteiten diverse tips en adviezen geven.


Dagtochten

Schrik niet als je tijdens een wandeling ineens lijkt te worden uitgefloten. Het is de alpenmarmot die zijn kameraden van jouw komst op de hoogte brengt. De alpenmarmot zal je zeker in het ‘Parc National des  Ecrins’ tegenkomen. Vanuit onze herberg zijn talloze tochten in het imposante Nationale Park ‘Les Ecrins’ te maken. Maar ook het bergmassief van de  ‘Queyras’ is dichtbij.


In de loop der jaren hebben wij een flink aantal dagtochten beschreven en ingetekend op kaart. Deze wandelingen  vind je in een map in onze bibliotheek.
De mogelijkheden variëren van eenvoudige wandelingen tot wat langere en moeilijkere wandelingen. Veel gemarkeerde dagwandelingen, en zelfs vier ‘Grande Randonnée’-routes gaan langs de Bergerie. Wandelen kun je bij ons in elk seizoen. Denk daarbij ook eens aan de  herfst. Het is dan heerlijk rustig. Het weer is heel stabiel en die kleuren!

Twee-daagse trektocht
Een aanrader is de tweedaagse trektocht met overnachting in een gite in Dormillouse. Dormillouse is het enige bewoonde dorp in het gehele Nationale Park van de Ecrins. Het is alleen te voet te bereiken. Een wonderschone plek waar drie mensen en een hond permanent wonen. De reservering van de hut wordt door ons voor je geregeld. In de hut zijn dekens aanwezig en volstaat het meebrengen van een lakenzak + handdoek. Het is een prachtige wandeling door het onbedorven dal van Freissinieres met kletterende bergbeken en hoog oprijzende wanden. In de hut (1727 meter) word je gastvrij ontvangen door Paul en Sarah die de maaltijd en het ontbijt van de volgende dag verzorgen.


De tweede dag gaat de ontdekkingstocht verder. Er staat dan een tocht naar twee hooggelegen meertjes op het programma. Deze wandeling wordt regelmatig bestempeld als één van de mooiste tochten in les Hautes Alpes. De moeilijkheidsgraad van deze tweedaagse tocht is eenvoudig tot middelzwaar.

Aan het einde van de middag word je, op een vooraf afgesproken plaats door de taxiservice van La Bergerie opgehaald. Deze tocht is een mooie afsluiting van de week. De extra kosten voor de optionele tweedaagse bedragen € 60,- per persoon (bij ons af te rekenen). Wil je hem maken dan vragen wij je om dit bij het reserveren op te geven.

Ontdek de bergen rondom onze herberg


Lees meer over onze andere activiteiten: 

Copyright

Top

Gite la Bergerie   63 Rue du Pied de Ville    05310 Champcella.