|

|

|

Menu


     Once upon a time  …..

Te midden van de imposante bergwereld van het nationale park 'les Ecrins' en het regionale park van de 'Queyras', ligt in het kleine bergdorp Champcella de herberg ‘La Bergerie’.
Champcella ligt op een hoogte van 1200 meter en 20 km. onder Briançon, in de Zuidelijke Franse Alpen. Het dorp telt ± 150 inwoners en is daarmee een waarborg voor rust en ruimte.
Wanneer je naar hier komt zul je door dat lekkere zonnetje, de heldere lichtval en de vegetatie ook merken dat de Provence dichtbij is.

'La Bergerie' werd in 1667 gebouwd en deed lange tijd dienst als boerderij. De schapen en de herders zijn geruime tijd geleden vertrokken. Achtergebleven zijn de tastbare herinneringen, de gastvrijheid en een sfeervol huis. De voorzieningen en het comfort van deze tijd zijn daaraan toegevoegd.

De herberg biedt onderdak aan 10 gasten. Je wordt ontvangen door twee Nederlanders (Jos en Karin)  die al bijna dertig jaar de herberg runnen en jou met raad en daad terzijde staan.

'La Bergerie' is vanaf april tot november geopend.
Wij raden je dringend aan je verblijf ruim vooraf te reserveren. Overnachten is mogelijk in ruime twee- of vierpersoons kamers. In huis zijn drie douches en drie toiletten aanwezig en elke kamer heeft een wastafel. De kamers bieden volop privacy en hebben een balkon of venster met uitzicht op de bergen.

Gîte d’étape
Bergerie

la

Champcella  France

Een kleine herberg dichtbij het nationale park les Ecrins

Vanwege de ligging op een zonnig plateau wordt deze plek  'le balcon Champcella' genoemd.  Vanaf dit balkon heb je overdag een prachtig uitzicht op de omringende bergen en 's avonds op de overweldigende sterrenhemel.

Een druk toeristencentrum met disco’s zul je hier tevergeefs zoeken. Wel tref je een gastvrij huis aan waar je je snel op je gemak zult voelen.

We hebben weer enorm genoten van ons verblijf. 

Knap dat het jullie altijd weer lukt om iedereen zo in de watten te leggen. Bedankt en tot volgend jaar.

Marja en Karel

Gasten hebben zo over ons geschreven:

Na 22 jaar was ik jullie nog niet vergeten, de eerste indruk van toen was onuitwisbaar. Nu dan eindelijk terug en het was weer heerlijk. We hebben genoten van de mooie wandelingen, fietstochten en ’s avonds heel lekker eten. Slapen in een stilte die wij als stadsmensen niet vaak meemaken.
Dank opnieuw voor de gastvrijheid en goede zorgen. Tot ziens !

Anna en Frank

Wat is dit een sfeervolle en charmante stek. Alles is zo verzorgd. Het eten was overheerlijk en het is hier genieten, genieten en nog eens genieten ! We hopen zeker terug te komen. Liefs en groet.

Annet en Carlo

Onze gîte/huis in vervlogen tijden

Top

Gite la Bergerie   63 Rue du Pied de Ville    05310 Champcella   France

Copyright