Activiteiten Gite La Bergerie bikepagina Racefietsen
Ontwerp: Homewebdesign
Site en Français.
Website in Deutsch.
Website in English.
Sneeuwschoenwandelen.
Telemark Alpineskiën.
Langlaufen.
Kayak - Raften.
Mountainbiken.
Racefietsen.
Wandelen.
Klimmen.
Activiteiten.
Sito in Italiano.
Home.Gîte la Bergerie.Omgeving.Reisverslagen.Actueel.Reserveren.Contact.
 

 

Racefietsen en Cyclosportieven

Inhoud:

- Racefietsen en cyclosportieven.
- Individueel of met eigen groep op stap.
- Een paar route suggesties.
- Bijzondere racefiets evenementen bij ons in de omgeving.
- Road/Wielrennen.
- De Muur

Racefietsen/cyclotourisme:
   Het is mede in ons département dat de geschiedenis van de Tour de France vorm heeft gekregen. Hoe lang al vormen grote cols zoals; de l'Izoard, de Galibier of de Vars het strijdtoneel voor spannende bergetappes in de Tour. Deze, maar ook andere prachtige alpenreuzen; zoals de col Agnel of de col de Granon, zijn vanuit Champcella makkelijk te bereiken.
Ter wille van fietsers heeft men hier een actieplan – Les Itinéraires Partagés - ontwikkeld. Het doel was om het fietsen veiliger en attractiever te maken. Onderdelen van het actieplan waren het ontwikkelen van een aantal fietsroutes en het autovrij maken van sommige cols. Op verschillende dagen sluit men de weg af. Fietsers hebben zo even het rijk alleen. Er zijn ook verschillende fietsroutes uitgezet. Van alle tochten zijn er korte routebeschrijvingen. Deze beschrijvingen zijn gratis. Wij hebben ze in huis. Van de 16 fietsroutes zijn de nummers; 2 - 3 - 4 - 7 - 8 en 12 in de onderstaande tabel geactiveerd.
Omdat wij zelf veel fietsen kunnen wij je veel tips en routesuggesties geven. Verder kunnen wij je een stalling, reinigingsplek en de nodige knowhow + gereedschap aanbieden om reparaties uit te voeren. In la Bergerie krijg je een verzorging die op fietsers is ingesteld.Bijzonder populair in Frankrijk en Nederland zijn de “cyclosportieven”. Wie heeft er niet van de Marmotte gehoord of er ooit aan deelgenomen. Iets minder bekend is de cyclosportive de ”Luc Alphand“ die vanuit Serre Chevalier (bij Briançon) vertrekt. Ieder jaar trekt deze goed georganiseerde tocht meer deelnemers. De route voert over de col d`Izoard of de col Galibier. Maar er zit meer venijnig klimwerk in de tocht zoals de klim naar Champcella of naar het fort van Mont Dauphin. Begin juli wordt deze tocht gereden. Maar er zijn nog meer cyclosportieven in de buurt. Zo is er de Cyclo Vauban (dichtbij Risoul en je komt langs Champcella) of de Alpigap (bij Gap) Misschien een goede vakantietip !

Individueel of met een eigen groep fietsen:
   Overweeg je om met een eigen groep of met je vereniging te komen neem dan eens contact met ons op. Wij kunnen een op maat gesneden programma aanbieden. Verder bieden wij de service om onderweg met een volgauto assistentie te verlenen of met koek en zopie de inwendige mens te versterken. Voordat wij 19 jaar geleden naar Frankrijk vertrokken was Jos jarenlang reisbegeleider voor OAD/Cycletours.

  

Klik op een itinéraire voor een kaart van de route.

Itinéraire n°2  2H

vanuit Briançon het dal van de  Haute Clarée in,

Itinéraire n°3 1H

boven het dal van de durance langs
om de drukke  RN 94 te vermijden.

Itinéraire n°4 2H30

la route des Puy's, pittoresk en uniek hoog langs het grote stuwmeer van  Serre-Ponçon.

Itinéraire n°7 5H

een van de meest prestigieuze cols in Europa: de l'Izoard; via de klassieke kant omhoog.

Itinéraire n°8 1H

bovenlangs de kloof van de Durance
naar les Vigneaux….

Itinéraire n°12 1H

de beklimming van de Lautaret is lang maar niet steil….

Itinéraire n°8 3/4H

…..beklimming naar het skidorp
Puy Saint-Vincent.

Itinéraire n°12 1H30

…de beklimming van de col du Galibier is andere koek....
Groots panorama.

 

Een paar routetips:

  1. Pré de Madame Carle (= gedeelte van route 8 maar dan verder langs o.a. Ailefroide tot het einde van het dal, prachtige natuur en je wordt omringd door gletschers).
  2. Een spectaculaire en pittige klim naar de col Agnel (hoog 2700 met. naar de grens met Italië). Een van de hoogste cols in Europa.
  3. Over route 2 en 8 naar het dal van de Clareé en dan over de col de l´Echelle (grens met Italië) naar Bardonnechia, Claviere, col de Montgenevre, Briançon en terug naar Champcella.
  4. Een rondje over de col de Vars, het dal van de Ubaye in naar Barcelonette, de col de Pontis ( verschrikkelijke kuitenbijter, niet lang maar gemeen steil ) langs Embrun weer terug naar Champcella.
  5. Het beklimmen van de col du Granon (iets voorbij Briançon). Minder bekend dan Alpe d`Huez maar moeilijker en steiler. Ooit was bovenop de col de aankomst van een touretappe. Greg LeMond won de rit. Bovenop de col een fantastisch uitzicht.
  6. Een ronde over een van de mooiste cols in Europa, de Izoard, via Briancon weer terug naar Champcella

   Is het bovenstaande teveel alledaagse koek en ben je toe aan een nieuwe uitdaging denk dan eens aan een beklimming van de col du Parpaillon. Deze col is ooit beschreven als de zwaarste col in Frankrijk. Vanaf La Bergerie tot aan de voet van deze ultieme klim is het ongeveer 25 km; lekker om in te fietsen. Hoewel men er hier niet voor terugdeinst om de col op een racefiets/randonneur te beklimmen adviseren wij toch een MTB - dikke banden fiets -. Zeker de afdaling is op een racefiets geen pretje.


Cyclosportive de Luc Alphand 

Naar inhoudsopgave

Bijzondere racefiets evenementen in 2012;

Ieder jaar vinden er wel bijzondere fiets evenementen bij ons in buurt plaats.

 

Road/Wielrennen;

In tegenstelling tot vorig jaar trekt de Tour de France dit jaar niet door ons departement. Vorig jaar was natuurlijk ook wel heel bijzonder. Liefst vier dagen waren de coureurs en de karavaan bij ons in de buurt.
Dit jaar dus niet maar laat dat de pret niet bederven. Want laten we wel wezen het mooiste is en blijft natuurlijk om zelf de stoute schoenen aan te trekken en op een rustige dag een col omhoog te fietsen. Voldoening en eeuwige roem gegarandeerd!
Onze persoonlijke mening is dat je hier rustiger en mooier kunt fietsen is dan bijvoorbeeld bij de beroemde Alpe d'Huez. Alpe d'Huez moet je natuurlijk eenmaal in je leven beklommen hebben maar daarna liggen er hier mooiere uitdagingen op je te wachten.

Vai Vai....

Col d'Izoard

Naar inhoudsopgave.