Ontwerp: Homewebdesign
Site en Français.
Website in Deutsch.
Website in English.
Sneeuwschoenwandelen.
Telemark Alpineskiën.
Langlaufen.
Kayak - Raften.
Mountainbiken.
Racefietsen.
Wandelen.
Klimmen.
Activiteiten.
Sito in Italiano.
Home.Gîte la Bergerie.Omgeving.Reisverslagen.Actueel.Reserveren.Contact.
 


Activiteiten

Inhoud:

  -Zomeractiviteiten met o.a: Wandelen, Fietsen, Kanoën/Rafting
  -Winteractiviteiten met o.a: Sneeuwschoenwandelen,
Langlaufen en Pisteskiën

 Zomeractiviteiten:
Het gehele jaar kunt u in 'La Bergerie' terecht om tochten te voet, te water, op twee wielen of op de lange latten te maken. Bij alle activiteiten kunnen wij u diverse tips en adviezen geven. Voor meer informatie over alle onderwerpen verwijzen wij u graag naar de knoppen aan de linkerkant.

Wandelen:
Schrik niet als u tijdens uw wandeling ineens lijkt te worden uitgefloten. Het is de alpenmarmot die zijn kameraden van uw komst op de hoogte brengt. De alpenmarmot zult u zeker in het Parc National des Ecrins tegenkomen. Vanuit onze herberg zijn talloze tochten in het Nationale Park 'Les Ecrins' te maken. Maar ook de Queyras is heel dichtbij


Wij hebben ongeveer 30 wandelingen voor u op papier gezet. De mogelijkheden variëren van eenvoudige wandelingen door bosrijke dalen en eeuwenoude dorpjes, tot zware alpiene trekkings. Veel gemarkeerde dagwandelingen en zelfs vier 'Grande Randonnée'-routes gaan langs de Bergerie. 
Wandelen kunt u bij ons in elk seizoen. Denk daarbij ook eens aan de herfst. Het is dan heerlijk rustig.
Het weer is heel stabiel en die kleuren ! Voor meer informatie zie onze  wandelpagina


Wandelen in de buurt van Prapic

Fietsen:
Wat vindt u van een uitdaging als: naar de zwaarste col van Frankrijk ....' de Parpaillon' of een col als 'de Galibier'....... Afschrikwekkend ? Vinden wij eigenlijk ook, maar wat zijn die cols mooi !!! Als fervente fietsers kunnen wij u diverse tips en route- beschrijvingen geven. Door het bergachtige terrein ligt het accent van de meeste routes op middelzwaar. Eenvoudige, heerlijke fietstochten geschikt voor iedereen, met bijvoorbeeld een picknick bij een bergmeertje zijn vanuit 'La Bergerie' zeker mogelijk. Vanuit onze herberg organiseren wij al meer dan 15 jaar mountainbikevakanties. In de verhuur hebben wij enkele mountainbikes. Voor meer informatie over de fietsmogelijkheden zie bij racefietsen of mountainbiken


Mountainbikeparadijs.

Kanoën/raften:
Het gebied van de Durance is voor de wildwatervaarder een eldorado. Van het vroege voorjaar tot het late najaar kan er op diverse rivieren worden gevaren. De zon en het stromende water vormen een ideale combinatie voor een bruisend avontuur. Verschillende rivieren liggen op geringe afstand. Er zijn zelfs twee slalombanen in Argentière en Briançon op ± 15 minuten rijden.
In Argentière is volgend jaar een worldcup slalomvaren. Dit evenement is van 30 juni t/m 3 juli 2011.
Avontuurlijke tochten per raft op de Durance zijn voor kleine groepen, met een minimale deelname van 6 personen door ons te organiseren.


Wildwatervaren op de Durance

Klimmen:
'La Bergerie' heeft klimmers veel te bieden. Vanwege het gunstige klimaat kan er vanaf maart tot november geklommen worden. Op loopafstand zijn meerdere klimrotsen met routes van verschillend niveau. Om de hoek in Freissinières en Argentière zijn drie 'Via Ferrata's (Klettersteig) te vinden. 
Zelfs in de winter zijn er volop mogelijkheden om te klimmen, maar dan in het ijs. Ieder jaar wordt er in Argentière een grote meeting georganiseerd waar ijsklimmers uit diverse landen zich verzamelen. Een week lang worden de diverse bevroren watervallen beklommen en zijn er allerlei evenementen. De diverse cascades zijn dichtbij o.a: Tramouillon en de vallei van Freissinieres. Voor meer informatie zie bij: klimmen.


Overige activiteiten:
Rondom 'La Bergerie' zijn nog talloze mogelijkheden zoals:
  • zwemmen; twee meertjes dichtbij en het grote stuwmeer bij Embrun;
  • paardrijden; div. maneges en trektochten;
  • zweefvliegen; vliegveld op 6 km (een aanrader is om eens mee te vliegen in een twee-zitter);
  • parapente; diverse mogelijkheden en scholen;

In onze leeshoek liggen allerlei boeken en kaarten die bij het opdoen van een idee gebruikt kunnen worden. Is het weer slecht of laat u het maken van extreme tochten liever aan anderen over, dan hebben wij allerlei films en boeken om deze avonturen toch mee te beleven. Voor reparaties en onderhoud aan uw fiets of (langlauf-)ski´s, hebben wij een werkplaats ter beschikking.


Wintertime
Winteractiviteiten:

       ···Wintersport op eigen kracht·····

   De winter leent zich er natuurlijk voor om lekker te gaan langlaufen/skiën of mooie wandelingen op sneeuwschoenen te maken. Onze gîte vormt hiervoor een ideale uitvalsbasis. Na de hele dag buiten te zijn geweest is het daarna goed vertoeven bij de open haard. Voor de meeste winteractiviteiten geldt dat ze, vanaf december tot maart starten bij onze voordeur. De skiliften draaien vaak begin december al en sluiten eind april. Het seizoen voor de toerskiër loopt dan nog geruime tijd door.
 
.
Sneeuwschoenwandelen:
  Als u eenmaal de rust en ruimte ervaren heeft van het sneeuwschoenlopen, dan wil je daarna niets anders meer. Geen langdurig oefenen, maar de raquettes onder je bergschoenen binden en dan hup de bergen in. Sneeuwschoenlopen geeft een ongekend gevoel van vrijheid. Individueel of onder leiding van een gids kunt u op pad. Om u op weg te helpen hebben wij een aantal sneeuwschoenwandelingen op papier gezet. De routes kunt u ook met behulp van een GPS lopen en voorbereiden. De routes zijn bij ons te downloaden. Daarnaast hebben de VVV´s in omliggende plaatsen ook allerlei routes uitgezet en veelal beschreven. Prima raquettes van het Merk Inook kunt u bij ons huren. Met het sneeuwschoenlopen hebben wij veel ervaring opgedaan en is het uitgegroeid tot een echte specialiteit. Meer informatie over sneeuwschoenwandelen staat op onze pagina: sneeuwschoenwandelen.Telemarken/Toerlanglaufen/Toerskiën:
Met de hoge toppen van de Ecrins in de buurt spreekt het voor zich dat de mogelijkheden voor het off-piste skiën onbeperkt zijn. Het gebied is erg sneeuwzeker. Schitterende tochten zijn er te maken. Onze favoriete winteractiviteit is telemarken. De sierlijke en sportieve telemarktechniek is fantastisch leuk om aan te leren. Maar nog leuker is het om fraaie telemarkskitochten te maken. Heb je eenmaal de rust en de ruimte ervaren van het off-piste skiën dan wil je daarna niets anders meer ! Pas dus op het is erg verslavend.
Ook voor de toerlanglaufer zijn er legio mogelijkheden. Mooie tochten zijn naar de col des Combes (1700 met.), de col d´Anon (1800 met.), of naar de cabane de Tramouillon (2000 met.). Het toerlanglaufen is hier redelijk onbekend. Niet erg want zo loop je kilometers alleen door een fantastisch berglandschap. Het is aan te raden om in Nederland toerlanglauf/telemarkski´s, stijgvellen en schoenen te huren.


Langlaufen:
  Bij ons om de hoek, in het dal van Freissinières, liggen mooie loipes met een lengte van ± 20 km. Het zijn eenvoudige loipes en heerlijk om even een rondje op te maken. Op ± 15 min rijden ligt het langlaufgebied van Vallouise/Les Vigneaux. Hier zijn prima dubbel gespoorde loipes (skating en klassiek). Iets verder ligt het langlaufgebied van Puy St. Vincent. De prachtige loipes lopen nu eens niet door een dal, maar hoog in de bergen. Vanwege de hoogte, op zo´n 1800 met. zijn de sneeuwcondities vaak uitstekend en is het genieten van de schitterende vergezichten.
Als u met de auto komt dan liggen er op een half uur rijden nog meer mooie langlaufgebieden o.a. Ceillac, Clarée-dal, Cervières, de Queyras. Iedere dag kunt u zo een nieuw gebied, dichtbij opzoeken. Het aanbod is groot en zeer gevarieerd. 
 


Alpine/pisteskiën:
  In Champcella zijn geen skiliften. De dichtstbijzijnde skigebieden (Puy St. Vincent of Vallouise/Pelvoux) liggen op maar ± 20 minuten autorijden. Tien minuten verder rijden en u hangt in een van de liften van de grote skigebieden van Serre Chevalier (250 km. pistes), Vars/Risoul (180 km. pistes ) of het olympische skigebied van Montgenèvre/Sestrière (400 km. pistes). Daarnaast zijn er nog enkele, kleine skigebieden in de Queyras op ± 45 min. met de auto. Over het algemeen is de sfeer in de skigebieden gemoedelijker dan in de skigebieden aan de noordkant van de Alpen. Aan sneeuw is in de regel geen gebrek. Bon ski, bon glisse !
 


Skiën in Puy St.Vincent

IJsklimmen:
De Hautes Alpes, en in het bijzonder de dalen van Freissinières en de Fournel, staan bekend om het grote aantal mogelijkheden om te ijsklimmen. Beide valleien zijn bij ijsklimmers uit de hele wereld beroemd. Ieder jaar is er begin januari
in Argentière een internationale ijsklim-meeting . Robert onze huisgids kan je veel informatie over de cascades geven. De diverse cascades zijn zeer dichtbij o.a: Tramouillon en de vallei van Freissinières. Meer info zie bij; klimmen.


Hondensledetochten:
Vast onderdeel van de winteractiviteiten vanuit 'la Bergerie' is de mogelijkheid om een hondensledetocht te maken. Laurent en Sylviane zijn de trotse eigenaren van een grote roedel huskies. Vanuit Vars organiseren zij verschillende sledetochten van een half uur tot een hele dag. Als je wilt is er zelfs de mogelijkheid om je eigen slede te besturen als een ware musher. Wij kunnen de reservering voor u doen. Voor meer informatie over de mogelijkheden en de prijzen: hondensledetochtenfilm over Vallouise/pelvoux