Reismogelijkheden naar La Bergerie

Bereikbaarheid per auto:

   ‘La Bergerie’ in Champcella is goed per auto te bereiken. De afstand Utrecht – Champcella bedraagt ongeveer 1100 kilometer, dat is een goede dag rijden. De route gaat vrijwel geheel over snelwegen via Lyon tot Grenoble. Vandaar gaat het over goede tweebaanswegen via Gap of Briançon naar Champcella.
Wij hebben een routebeschrijving voor je beschikbaar.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer;

Per trein;

Op slechts 10 kilometer van ‘La Bergerie’ ligt het station van Argentière La Bessee (Les Ecrins). Argentière is vanuit Parijs rechtstreeks per trein bereikbaar. In Nederland kan het beste een kaartje gekocht worden naar Briançon, maar je moet uitstappen in Argentière la Bessée/ Les Ecrins. Dit is een station voor Briançon. De prijs voor een retour 2e klasse is ± 250,= euros per persoon, exclusief reservering voor zit- en/of ligplaats.
Informatie over de trein (zoeken op Briançon) is te vinden op internet: www.ns.nl.

 Een duidelijke site (ook in het Engels) met tijden en andere informatie over treinverbindingen in het zuiden van Frankrijk is TER – SNCF Paca.

Van Amsterdam of Rotterdam kun je met de Thalys naar Parijs en dan zijn er drie mogelijkheden;

Voorbeeld 1.

1. Met de nachttrein rechtstreeks naar Briançon; uitstapplaats is Argentièrela Bessée/ Les Ecrins; vertrek in Amsterdam in de loop van de middag, aankomst in Argentière ca. 08.30 uur.
2. Met de dagtrein (TGV) naar Grenoble, Marseille of Valence, en daar overstappen op de trein naar Briançon; vertrek in Amsterdam in de ochtend en aankomst in Argentière la Bessée rond 21.30 uur.
3. Met de Thalys naar Parijs en vanaf Parijs met de TGV naar Turijn. Deze TGV stopt net na de frans/italiaanse grens in het plaatsje Oulx. Vanaf hier rijden aansluitend busjes naar Briançon.
Dit is de snelste treinverbinding.

Voorbeeld 2.

1. Vanuit Utrecht centraal vertrek je ‘s ochtends naar Rotterdam Centraal. Hier overstappen naar Brussel Midi. In Brussel-Midioverstappen op TGV naar Marseille.  Vanaf Marseille-St.Charles de trein naar Briançon nemen. 
Aankomst Briançon is 21.27. Een station voor Briançon is Argentière, hier uit-stappen. De reis duurt in totaal 14 uur.

Als je de nachttrein vanuit Parijs genomen heeft wordt je van het station in Argentière op de dag van aankomst omstreeks 14.00 door de mini-bus van ‘La Bergerie’opgehaald. Deze treintaxi-service is gratis.

Een tip voor een rustige reis: een extra nacht in Parijs, Marseille of Brussel

Bereikbaarheid per vliegtuig:

Met Air France/KLM is het mogelijk om vanaf Amsterdam naar Marseille te vliegen. Twee maal daags kun je vertrekken. Voor meer informatie, reserveringen en tarieven; www.klm.nl. Vliegen kun je vanuit Amsterdan ook op Turijn. Vanaf Turijn gaat het per trein dan naar Oulx. Vanuit Oulx rijden er busjes om je naar Briançon te brengen. Turijn heeft een zeer mooi historisch centrum. Het is geen straf om daar een nacht/dag extra te verblijven.
In het algemeen geldt: hoe later men boekt des te hoger de prijs.
Na geland te zijn op het vliegveld Marignane bij Marseille gaat het dan per bus naar het station in Marseille of Aix en Provence. Vanuit deze twee plaatsen kun je rechtstreeks per trein naar Briançon. Driemaal daags rijdt er een Intercity vanaf Marseille (St.Charles) of Aix en Provence naar Briançon. Een station voor Briançon stopt de trein in Argentiere-les-Ecrins. Opstappen is dus mogelijk in Marseille maar ook in Aix en Provence. Vanaf het vliegveld in Marseillle rijden snelbussen (vertrek iedere 20 minuten ; de rit duurt ± 30 minuten; enkele reis kost 8,50 euros) naar de stations in Aix en Marseille.


Een goede reis gewenst !

Print Friendly, PDF & Email