‘TransAlpes’ trektocht

Combiweek XL/Trektocht

‘Etoile Valli Stura/Maira’
9 september t/m 16 september 2023

Inschrijven

 

Inleiding
Het maken van een trektocht is een ander avontuur dan het maken van dagtochten vanuit een standplaats. Een trekking vergt meer van jou en het materiaal en vraagt meer voorbereiding. Het spreekt voor zich dat je conditie en je bike in orde moeten zijn. Een supermens hoef je niet te zijn, wel dien je te beschikken over een gezonde dosis doorzetting- en incasseringsvermogen. De trektochten worden met veel zorg voorbereid en verkend maar verrassingen blijven altijd mogelijk. Al met al is het geen alledaagse reis maar vooral een bijzonder en onvergetelijk avontuur.

 

 

De ‘Etoile Valli Stura/Maira’
Een beetje kruiden van Maggi, een beetje trektocht en een beetje dagtochten dat is het recept voor deze zalige week. Letterlijk (vrij) vertaald betekent ‘Etoile’ = ster (Fr); ‘Valli’ = valeien (It); ‘Stura’ = hemel (It) en ‘Maira’= paradijs (It) dus stersgewijs fietsen we van de hemel naar het paradijs…… als dat geen smullen wordt dan weten wij het niet meer !

We beginnen met 2 dagtochten vanuit onze locatie in Sambuco in de Stura vallei. Over de hoogvlakte van de Gardetta en de gelijknamige col duiken we daarna naar onze volgende overnachtingsplaats Acceglio. Nadat we hier twee pittige dagtochten gemaakt hebben vertrekken we met weemoed naar onze thuisbasis in Sambucco. Voor de insiders: een mogelijke dagtocht voert ons langs het prachtig gelegen lac Ruburent. We gaan een epische etappe uit een eerdere trektocht doen; nu wel korter ! De laatste dag staat ons dan nog de daverende slotetappe te wachten terug naar Sambuco. Niet alleen de trails zijn van hoge kwaliteit maar ook op onze verblijfplaatsen worden we in de watten gelegd. De Piemontese keuken is uitbundig. Kortom, een heerlijke mountainbike week.

Moeilijkheidsgraad
Per dag fietsen we ongeveer 40 kilometer met ±1300 – 1800 hoogtemeters. Er zitten eenvoudige maar ook zwaardere ritten tussen van ongeveer 45 kilometer. Het programma heeft geen rustdag. Het is een enkele keer wel mogelijk om etappes in te korten en zo wat meer rust te nemen. De vele singletracks vragen de nodige technische bagage. De tocht is daarom voor de gevorderde mountainbiker.

Assistentie/begeleiding en aantal deelnemers
De tocht wordt begeleid door Karin en Jos. Vanuit onze herberg in Champcella organiseren we al meer dan 25 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.

 

 

‘Biking apart together’
We rijden onze tochten met behulp van een GPS. Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes. Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren. Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Tijdens onze tochten fietst Jos ruim voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren leren.

 

Aantal deelnemers
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden. Het minimum aantal deelnemers voor deze trektocht is 5, het maximum is 10.

Onderweg en bagagevervoer
Karin zorgt ervoor dat de bagage iedere dag naar de volgende overnachtingsplaats vervoerd wordt. In de bus is reparatiemateriaal plus een grote fietspomp aanwezig.

 

 

 

Accommodaties en verzorging
We verblijven iedere avond in een hotel/albergo. Op tweepersoons- maar ook op vierpersoonskamers. Oordoppen kunnen handig zijn bij nachtmerries of ander onheil. Er wordt iedere avond voor ons gekookt. Wij verzorgen het lunchpakket.

 

Prijs
De prijs voor deze trektocht bedraagt: € 995,=
Dit is inclusief:

• Alle overnachtingen
• GPS in bruikleen
• Ontbijt, uitgebreid lunchpakket, avondmaaltijden
• Nederlandstalige assistentie, bagagevervoer
• Bagagevervoer
• Technische ondersteuning
• Bergerie-shirt

Het magnifieke Lac Ruburent

Verzekering
Deelname gebeurt op eigen risico. Voor deelname stellen wij het verplicht om een reisverzekering afgesloten te hebben.

Het routeschema

Zaterdag: Aankomst in Sambuco
Zondag: Dagtocht/Proloog Sambuco – Sambuco
Maandag: Dagtocht Sambuco
Dinsdag: Sambuco – Acceglio
Woensdag: Dagtocht Acceglio
Donderdag: Dagtocht Acceglio
Vrijdag: Acceglio – Sambuco
Zaterdag: Vertrek (na ontbijt)

Het programma is onder voorbehoud.

Terug naar de trektochten  MTB-programma 2023

Print Friendly, PDF & Email

 

Print Friendly, PDF & Email