‘TransAlpes’ trektocht

Combiweek XL

‘Mont Ventoux’ – ‘Terres Noires’    *Vernieuwd*
   ’50 Tinten Grijs
3 juni t/m 10 juni 2023
Inschrijven

 

Inleiding
Het maken van een trektocht is een ander avontuur dan het maken van dagtochten vanuit een standplaats. Een supermens hoef je niet te zijn, wel dien je te beschikken over een gezonde dosis doorzetting- en incasseringsvermogen. De trektochten worden met veel zorg voorbereid en verkend. Verrassingen blijven altijd mogelijk. Je fietst dwars door de bergen of langs de zee, over de mooiste paden. Al met al is het geen alledaagse reis maar vooral een bijzonder en onvergetelijk avontuur.


De reus
van de Provence de Mont Ventoux

 

De ‘Mont Ventoux’ en de ‘Terres Noires’
Met deze Combiweek XL maken we een enerverende lus door twee mooie streken van Frankrijk – de ‘Vaucluse’ en de ‘Terres Noires’ bij Digne les Bains. We verblijven eerst een paar dagen aan de voet van de Mont Venoux in Bedoin. Daarna  verplaatsen we ons (met eigen auto) voor een heerlijk slot van deze week naar Digne les Bains.

De bergen zijn weliswaar niet zo hoog maar als je uit je raam in Nederland kijkt zie je hem al liggen: de Mont Ventoux !
Het is de berg der bergen. Boeken worden erover volgeschreven; films worden erover gemaakt. Hoog tijd om jouw eigen film te maken waarin de passages naar de top van de Ventoux, de grillige bergen van de ‘Dentelles de MontMirail’ of de schitterende ‘Terres Noires bij Digne’ onvergetelijke hoogtepunten zullen zijn.
Het is de meest sexy tocht uit ons programma; ‘Oh la la’.
De ‘Terres Noires’ zijn ‘très speciales’. Kom je lekker aanfietsen krijg je opeens dat fantastische grijze maanlandschap voor je kiezen. Je moet even stilstaan want je fietsbroek zakt er van af ! Goed, je raapt jezelf bij elkaar en fietst verder… waohw wat een heerlijke speeltuin.
 
Overbodig misschien om te noemen dat het gastronomische hart van Frankrijk in de Vaucluse klopt. Komt dat even goed uit want zo worden we op meerdere manieren verwend.

Moeilijkheidsgraad
Deze combiweek vanuit Bedoin en Digne les Bains is een tocht door een grillig middengebergte. De hoogste top die we beklimmen is de Mont Ventoux 1909 meter. Lijkt niet zo hoog maar vergis je niet. Natuurlijk beklimmen wij de legendarische Ventoux bijna geheel off-road. Het is een pittige en hors categorie beklimming. De afdaling over de flanken van deze reus uit de Provence is heerlijk. Je zou zo weer omhoog willen.
Over de Ventoux wordt wel gezegd dat je niet gek bent als je er naar toe klimt, maar dat je er gek van terugkomt….
De dagafstanden variëren van ± 40-60 km met zo’n 1200 tot ± 1800 hoogtemeters. De vele singletracks vragen de nodige technische bagage.

De fantastische Terres Noires – Only for the brave !

Begeleiders en aantal deelnemers
De “Trans Alpes” tochten worden begeleid door Karin en Jos. Vanuit onze herberg in Champcella organiseren we bijna dertig jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij onze reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.
Een route maken is niet iets eenmaligs. Een bepaalde route (of gedeelte ervan) kan naar ons idee soms anders of mooier. Omdat we in Frankrijk wonen, kunnen we er vaak op uit trekken om routes uit te proberen. Veel, maar heerlijk werk.
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum is 10.

‘Biking Apart Together’
We rijden onze tochten met behulp van een GPS. Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes. Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren. Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Tijdens onze tochten fietst Jos ruim voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren leren.

Prijs
De prijs voor deze trektocht bedraagt: € 995,=

De prijs is inclusief:

Alle overnachtingen
Ontbijt, uitgebreid lunchpakket, avondmaaltijden
Nederlandstalige begeleiding
Technische ondersteuning
Bergerie-shirt
GPS in bruikleen
Bij pech of nood kan Karin assistentie verlenen


Data:
3 juni t/m 10 juni 2023
16 september t/m 23 september
(Laatste week is onder voorbehoud ! Neem hiervoor contact met ons op.)


Accommodaties en verzorging

We verblijven in Bedoin in een gite. De gite behoort bij het hotel dat aan de overkant van de straat ligt. De ruime gite staat geheel tot onze beschikking. We ontbijten en eten in het hotel. Wij verzorgen het lunchpakket.
In Digne les Bains overnachten we in een klein hotel. Voor de avondmaaltijd en een biertje gaan we naar het centrum. (10 min lopen)

Verzekering
Deelname gebeurt op eigen risico. Voor deelname stellen wij het verplicht om een reisverzekering afgesloten te hebben.

Foto’s/teaser van de tocht:
Hans Jelles een van onze deelnemers aan de tocht van vorig jaar heeft over de dag van de beklimming van de Ventoux deze film gemaakt. Om even voor te proeven.

https://youtu.be/6qHJLWqsJDc
 

Het routeschema
De etappes zijn onder voorbehoud er is ‘work in progress’ !

Zaterdag : Aankomst in Bedoin
Zondag: Tocht rond Bedoin
Maandag: Tocht rond Bedoin    beklimming van de Mont Ventoux
Dinsdag: Tocht rond Bedoin
Woensdag: Tocht rond Bedoin
Donderdag: Verplaatsing naar Digne en halve dagtocht
Vrijdag: Tocht rond Digne les Bains
Zaterdag: Einde programma – Vertrek naar huis.

Terug naar de bikepagina    MTB-programma 2023

Print Friendly, PDF & Email

 

Print Friendly, PDF & Email