‘TransAlpes’ trektocht

Mountainbiketrektocht

‘TransQueyt’chup’
26 augustus t/m 2 september 2023
  Inschrijven
 
 

Inleiding
Het maken van een trektocht is een ander avontuur dan het maken van dagtochten vanuit een standplaats. Een trekking vergt meer van jou en het materiaal en vraagt meer voorbereiding. Het zal niet al te vaak voorkomen dat je zes dagen aaneengesloten door de bergen fietst. Een supermens hoef je niet te zijn, wel dien je te beschikken over een gezonde dosis doorzetting- en incasseringsvermogen. De trektochten worden met veel zorg voorbereid en verkend maar verrassingen blijven altijd mogelijk. Je fietst dwars door de ruige en zonnige Franse Alpen over de mooiste paden. Al met al is het geen alledaagse reis maar vooral een bijzonder en onvergetelijk avontuur.

 


De ‘TransQuet’chup’

Ruim vijfentwintig jaar geleden was de trektocht door de ‘Queyras’ onze eerste trektocht. Nog steeds rijden we door deze streek met veel plezier. De versie die we nu gemaakt hebben wordt een soort van best-off. Een bijzondere versie dus met de allermooiste tracks en, naar wij denken de beste overnachtingsplaatsen. De tocht gaat eerst wat noordwaarts naar Vallouise. We biken zo over bekende tracks rondom ‘la Bergerie’. Vervolgens gaat het via de col des Ayes of col Neal oostwaarts en vallen we Arvieux binnen. De volgende dag staat een klassieke en heerlijke rit over de col de Furfande (2500 met.) op het programma. Vierde en vijfde dag gaan we de omgeving rond Ceillac verkennen. De vijfde dag kunnen we hoog de bergen in en naar ruim 3000 meter biken. Het is een zalige maar pittige tocht maar een kroon op deze week. De laatste dag nee geen champagnerit maar een beklimming van onze huis col de col de Tramouillon. Eenmaal boven dan wacht ons nog een daverende afdaling naar de voordeur van onze herberg. Om wat meer van de aanwezige trails en de overnachtingsplaatsen te genieten, blijven we zowel in Arvieux als ook in Ceillac twee nachten op hetzelfde adres. Zo hoeven we niet elke dag onze tas in te pakken en creëren we ook de mogelijkheid om desgewenst een tocht wat in te korten.

 

Moeilijkheidsgraad
Per dag fietsen we ongeveer 40-50 kilometer met 1400 – 2000 hoogtemeters. Er zitten eenvoudige maar ook zwaardere ritten tussen. Het programma heeft geen rustdag. Het is een enkele keer wel mogelijk om etappes in te korten en zo wat meer rust te nemen. Er is een etappe dat we naar 3000 meter klimmen; oef!

 

Assistentie/begeleiding en aantal deelnemers
De ‘TransQueyt’chup’ tocht wordt begeleid door Karin en Jos. Vanuit onze herberg organiseren we al bijna 30 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.

 

 


‘Biking Apart Together’
We rijden onze tochten met behulp van een GPS. Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes. Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren. Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Tijdens onze tochten fietst Jos ruim voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren met een GPS leren.

 

Aantal deelnemers
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden. Het minimum aantal deelnemers voor deze trektocht is 5, het maximum is 10.

 

Onderweg en bagagevervoer
Karin zorgt ervoor dat de bagage iedere dag naar de volgende overnachtingsplaats vervoerd wordt.

 

Accommodaties en verzorging
We verblijven iedere avond in gîtes d’étapes, berghutten of in een hotel. Soms op tweepersoons- maar vaak op meerpersoonskamers. Oordoppen kunnen handig zijn bij nachtmerries of ander onheil. Er wordt iedere avond voor ons gekookt. Wij verzorgen het lunchpakket.


Prijs
De prijs voor deze trektocht bedraagt: € 985,=
Dit is inclusief:

Alle overnachtingen
Ontbijt, uitgebreid lunchpakket, avondmaaltijden
GPS in bruikleen
Assistentie en technische ondersteuning onderweg
Bagagevervoer
Bergerie fietsshirt
   

Data
Vakantie – K -: 26 augustus t/m 2 september 2023 

 

Verzekering
Deelname gebeurt op eigen risico. Voor deelname stellen wij het verplicht om een reisverzekering afgesloten te hebben.

 

Routeschema ‘TransQueyras’

Zaterdag: Aankomst in Champcella
Zondag: Start trektocht Champcella – Vallouise
Maandag: Vallouise – Arvieux
Dinsdag: Arvieux – Arvieux
Woensdag: Arvieux – Ceillac
Donderdag: Ceillac – Ceillac
Vrijdag: Ceillac – Champcella
Zaterdag: Vertrek (na ontbijt + lunchpakket)

Terug naar de trektochten  MTB-programma 2023

Print Friendly, PDF & Email

 

Print Friendly, PDF & Email