TransAlpes trektocht

Mountainbiketrektocht

‘Trans ‘Hot’ Piemonte/Maurienne’
2 september t/m 9 september 2023
 
 
Inschrijven

      Het maken van een trektocht is een ander avontuur dan het maken van dagtochten vanuit een standplaats.
Een trekking vergt meer van jou en het materiaal. Waarschijnlijk zal het niet vaak voorkomen dat je meerdere dagen aaneengesloten door de bergen fietst. Een supermens hoef je niet te zijn, wel dien je te beschikken over een gezonde dosis doorzetting- en incasseringsvermogen. Je zult versteld staan van de enorme afwisseling in landschappen. Al met al is het zeker geen alledaagse reis maar een bijzonder en onvergetelijk avontuur.
 


De ‘Trans ‘Hot’ Piemonte/Maurienne’

We duiken met deze zalige trektocht het echte hooggebergte in. Kijk er niet vreemd van op als we zelfs, een vrijwel gesmolten gletsjer oversteken. We beginnen de trektocht in Pragelato in Italië en maken de eerste dag vanuit ons hotel een pittige dagtocht naar de colle Alberghian. Op maandag start de trektocht en biken we via Sestriere naar Oulx. Vanuit Oulx gaat het dan oostwaarts en rijden we Frankrijk binnen. Na nog een heerlijke etappe in Frankrijk, via het schitterend gelegen stuwmeer Lac de Mont Cenis, draaien we Italië weer in. Op de laatste dag wacht de Colle Finestre en keren we terug in Pragelato.


Moeilijkheidsgraad

Per dag fietsen we ongeveer 45 kilometer met 1500 tot ± 2000 hoogtemeters. Er zitten eenvoudige maar ook zwaardere ritten tussen. Het programma heeft geen rustdag. De trektocht is voor de gevorderde mountainbike(ste)r.

 


Assistentie/begeleiding

De tocht wordt begeleid door Karin en Jos. Vanuit onze herberg organiseren we bijna 30 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.


‘Biking Apart Together’
We rijden al onze tochten met behulp van een GPS. Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen.

Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren, meer in je eigen tempo fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes.  Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Jos fietst ruim voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren met een GPS leren.

Aantal deelnemers
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden.
Het minimum aantal deelnemers voor deze trektocht is 5, het maximum is 10.


Onderweg en bagagevervoer

Karin zorgt ervoor dat de bagage iedere dag naar de volgende overnachtingsplaats vervoerd wordt.

 


Accommodaties en verzorging

We verblijven drie avonden in een berghut en viermaal in een hotel. Soms op tweepersoons- maar vaak op meerpersoonskamers. Oordoppen kunnen handig zijn bij nachtmerries of ander onheil. Er wordt iedere avond voor ons gekookt. Wij verzorgen het lunchpakket.

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijs
De prijs voor deze trektocht bedraagt: € 995,=

Dit is inclusief:
– Alle overnachtingen
– Ontbijt, uitgebreid lunchpakket, avondmaaltijden
– GPS in bruikleen

– Bagagevervoer
– Assistentie en technische ondersteuning onderweg
– ‘Bergerie’-shirt


Verzekering
Deelname gebeurt op eigen risico. Voor deelname stellen wij het verplicht om een reisverzekering afgesloten te hebben.


Data

Vakantie L: 2 september t/m 9 september 2023


Het routeschema

Zaterdag: Aankomst in Pragelato
Zondag: Dagtocht rond Pragelato (stevige proloog)
Maandag: Start trektocht Pragelato – Oulx
Dinsdag: Oulx – Bramans
Woensdag: Bramans – Lac du Mont Cenis
Donderdag: Lac du Mont Cenis – Susa
Vrijdag: Susa – Pragelato
Zaterdag: Na het ontbijt. Vertrek naar huis.

  Het programma is onder voorbehoud en kan nog gewijzigd worden.

 

  Terug naar de trektochten         MTB-programma 2023

Print Friendly, PDF & Email

 

Print Friendly, PDF & Email