‘TransAlpes’ trektocht’

Mountainbiketrektocht


Trans Haute Queyras & Piemonte’
29 juni t/m 6 juli 2019 

 

Inschrijven

Inhoud:
• Inleiding
• ‘Trans Haute Queyras & Piemonte’
• Moelijkheidsgraad

Assistentie en ‘Global Bergerie System’
• Onderweg en bagagevervoer
• Berijder en bike
• Accomodaties en verzorging
• Routeschema
• Foto- en reisverslag
• Paklijst

Inleiding
Het maken van een trektocht is een ander avontuur dan het maken van dagtochten vanuit een standplaats. Een trekking vergt meer van jou en het materiaal.
 Het zal niet vaak voorkomen dat je meerdere dagen aaneengesloten door de bergen fietst. Het spreekt voor zich dat je conditie en je bike in orde moeten zijn. Een supermens hoef je niet te zijn, wel dien je te beschikken over een gezonde dosis doorzettings- en incasseringsvermogen.
De trektochten worden met veel zorg voorbereid en verkend. Verrassingen blijven altijd mogelijk. Je fietst dwars door de ruige en zonnige Franse en Italiaanse Alpen over de mooiste paden. Je zult versteld staan van de enorme afwisseling in landschappen. Al met al is het geen alledaagse reis maar vooral een bijzonder en onvergetelijk avontuur.


De ’Trans Haute Queyras & Piemonte’

De Haute Piemonte wordt vaak omschreven als een van de mooiste mountainbikegebieden in Europa. Het is ook echt heerlijk om een paar dagen door dit woeste en verlaten gebied te trekken. Vrijwel gelijk na de start van de eerste etappe biken we Italië binnen. We doen dit via een van de hoogste cols in Europa, de col Agnel. Aan het einde van de eerste rit is Chianale, op de grens van Italië en Frankrijk onze overnachtingsplaats.
De volgende dagen biken we langs prachtige bergen zoals de Mont Viso en de Rocca de Meja. In de tocht zitten stevige beklimmingen waarbij je je fiets soms even moet duwen. Niet gelijk schrikken want eenmaal boven wacht er steeds een schitterend uitzicht en daarna een fabelachtige afdaling. Sommige toppen zijn een optie en je kunt ze omzeilen.
We staan al weer te popelen om van start te gaan


Moeilijkheidsgraad

De ’Trans Haute Queyras & Piemonte’ is een pittige en uitdagende tocht door het hooggebergte. Het is een van de zwaardere tochten uit ons programma. De dagafstanden variëren van zo’n 40-60 km met ±1500 tot 2000 hoogtemeters. De lange en vele singletrack beklimmingen en afdalingen vragen de nodige technische bagage. 
De tocht is een uitdaging voor de mountainbike-fijnproever die er niet voor terugschrikt om af en toe een stuk de fiets te moeten duwen.


Assistentie/begeleiding

De tocht wordt begeleid door Karin en Jos. Vanuit onze herberg organiseren we al meer dan 24 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.


‘Global Bergerie System’
We gaan de tocht met behulp van ons ‘Global Bergerie System’ (GBS) rijden. Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Je kunt op deze manier meer vrijheid ervaren, meer in je eigen tempo fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes.  Aan ons complete ‘GBS-systeem’ kunnen we desgewenst een GPS-tracker toevoegen. We weten precies waar je bent. De tracker kan je bij ons huren.
Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Achter, of voor de groep uit fietst Jos. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen onderweg assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren met een GPS leren.


Aantal deelnemers
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden.
Het minimum aantal deelnemers voor deze week is 6, het maximum is 10.

Onderweg en bagagevervoer
Karin zorgt ervoor dat de bagage iedere dag naar de volgende overnachtingsplaats vervoerd wordt.


De mountainbike en de berijder

Beiden dienen in goede conditie te zijn. Zorg er voor dat de bike in orde is. Een cassette achter met 46 tanden (20 of 22 voor) is echt geen overbodige luxe en eigenlijk een must. We beklimmen grote alpencols.  Zorg er ook voor dat de remmen in perfecte conditie zijn. Een paar nieuwe pantoffels om je wielen kan geen kwaad. Wij adviseren brede tubeless banden (2.35 of meer voor en iets minder breed achter). Een ‘dropper’ (verstelbare zadelpen) is ontzettend handig en bijna noodzakelijk.

Soms moet je tijdens een etappe je fiets even dragen. In zo’n situatie voldoen fietsloopschoenen beter dan MTB-schoenen met een knalharde zool. In de auto hebben wij een reservefiets (hardtail) die in geval van nood ingezet kan worden. Heb je specifieke onderdelen op je fiets (bijv. remschijven + blokken, speciale wielen) denk er dan aan dat (exotische) onderdelen moeilijk verkrijgbaar zijn. Er is geen fietsenzaak om de hoek. Het is vaak al een probleem om Shimano onderdelen te krijgen. Zeker onderdelen uit de topgroepen (XTR) zijn moeilijk te krijgen. Neem eventueel zelf iets mee.

In de auto hebben we (beperkt) de nodige dingen bij ons zoals binnen/buitenbanden, div. kabels, reservederailleur, pedalen etc. In geval van nood/pech kunnen deze artikelen bij ons gekocht worden. Zelf dien je te zorgen voor minimaal twee reserve-binnenbanden, reserve remblokken, kleine reparatieset en een fietspompje. Deze spullen gaan standaard in je dagrugzak. Jos heeft een EHBO set. Zorg ook voor voldoende contant geld voor onderweg. Natuurlijk stoppen we regelmatig bij een lekker terras. Het gebruik van een creditcard is in Frankrijk en Italie goed ingeburgerd.


Inwendige mens
Er moet tijdens het fietsen veel gedronken worden. Als richtlijn nemen wij één liter vocht per uur. Denk eraan dat de temperaturen flink op kunnen lopen. 
Onderweg moet er natuurlijk ook het nodige gegeten worden. Dat kan via een energiedrank of via vast voedsel. In het door ons verzorgde lunchpakket zit brood + beleg, fruit, iets lekkers voor onderweg + een mueslireep. Neem eventueel zelf energiedrank of dorstlesser mee. Twee bidons mee is absoluut nodig; een camelbak is erg handig. Op alle overnachtingsplaatsen zijn drankjes te koop. Onderweg komen we vaak door dorpjes en kun je iets kopen.


Voor, tijdens en na de dagelijkse etappe

Het rijden van een trektocht begint natuurlijk met een goede voorbereiding. Vlak voor de start trainen als een bezetene heeft geen zin. Regelmatig en ruim van te voren trainen is veel beter. We gaan lekker sportief biken maar vooral genieten van de overweldigende natuur. Denk er aan dat het vakantie is.
Vergeet niet om je ogen en oren open te houden en neem zeker een fotocamera mee. Het wordt geen wedstrijd. Wil je strijd aangaan dan zeker niet met ons want het slagen van deze trektocht hangt mede af van het verdelen van je krachten. Zes dagen buffelen achter elkaar doe je niet vaak.
Zo nodig elkaar een handje helpen wordt zeker op prijs gesteld. Iedere dag strijden om als eerste boven te komen kan je opbreken. Je concentratie heb je bijna ieder moment van de dag nodig. Veel tijd om te herstellen van blessures of vermoeidheid is er niet. Iedere dag moeten we verder en wachten er weer nieuwe uitdagingen. Aangekomen bij de hut begint vaak het ritueel van rust nemen, uitpakken en fiets schoonmaken. Denk ook aan de persoonlijke hygiëne en voldoende nachtrust.

Data
Vakantie G: 29 juni t/m 6 juli 2019


Prijs

De prijs voor deze trektocht bedraagt: € 895,=
Voor 15 januari 2019 geboekt is € 25,= korting.

De prijs is inclusief:

• Alle overnachtingen
• Ontbijt, uitgebreid lunchpakket, avondmaaltijden
• Assistentie en ‘Global Bergerie System’
• GPS in bruikleen
• Bagagevervoer en transfers
• Assistentie en technische ondersteuning onderweg
• Bergerie-shirt


Accommodaties en verzorging.

We verblijven iedere avond in sfeervolle gîtes d’étapes of in een hotel. Hier wordt iedere avond voor ons gekookt. Wij verzorgen het lunchpakket. Soms slaap je in tweepersoons- maar vaak op meerpersoonskamers. Oordoppen kunnen handig zijn bij nachtmerries of ander onheil.


Verzekering.

Deelname gebeurt op eigen risico. Voor deelname stellen wij het verplicht om een reisverzekering afgesloten te hebben.

[easyrotator]erc_89_1387814222[/easyrotator]

Het routeschema.

Zaterdag:    Aankomst in Champcella.
Zondag:       Korte transfer + etappe Chateau Queyras – Chianale
Maandag:     Chianale – Macra
Dinsdag:       Macra – Preit
Woensdag:   Preit – Acceglio
Donderdag:  Acceglio – Larche
Vrijdag:        Larche – Guillestre/Champcella
Zaterdag:     Einde programma

PS. Het programma is onder voorbehoud en kan nog iets gewijzigd worden.

Paklijst 
Dagrugzak;
– helm
– regenjack
– been- en armstukken
– voeding
– fietspompje
– 2 binnenbanden
– min. 2 bidons
– bandenlichters
– plakkers
– solutie
– remblokken
– inbussleutels
– droog (zweet)shirt
– fietshandschoenen
– beurs of creditcard
– zonnebril
– zonnebrand
In tas/koffer;
– persoonlijke spullen/kleding.
– slaapzak of lakenzak
– handschoenen/muts
– warme (fiets-)kleding
– lange fietsbroek
– wasmiddel
– toiletartikelen/handdoeken
– smeermiddel/kettingspray
– evt. fietsoverschoenen
– paspoort, reis-/ziektekostenverzekering
– medicijnen
– EHBO (pleisters, verband, sporttape).
– reserve achterpad
– bijzonder gereedschap/reserve-onderdelen
– evt. remolie/ontluchtingset
– evt. buitenband
– lippencrème
 Max. 25 kg. (svp alles in één tas).
Terug naar de bikepagina   MTB-programma 2019
                                                                                        
Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email