‘TransAlpes’ trektocht

Combiweek XL/Trektocht

’50 Tinten Grijs – Terres Noires’   * Nieuw *
 30 mei t/m 6 juni 2020
Inschrijven

Inhoud:
• Inleiding
’50 Tinten Grijs’ – ‘Terres Noires’
• Begeleiding
• Onderweg en bagagevervoer
• Berijder en bike
• Accommodaties en verzorging
• Routeschema
• Teaser/Preview
• Paklijst

Inleiding
Het maken van een trektocht is een ander avontuur dan het maken van dagtochten vanuit een standplaats. Een supermens hoef je niet te zijn, wel dien je te beschikken over een gezonde dosis doorzettings- en incasseringsvermogen. De trektochten worden met veel zorg voorbereid en verkend. Verrassingen blijven altijd mogelijk. Je fietst dwars door de bergen of langs de zee, over de mooiste paden. Al met al is het geen alledaagse reis maar vooral een bijzonder en onvergetelijk avontuur.

’50 Tinten Grijs – Terres Noires’
Een van de hoogtepunten tijdens onze ‘Chemins du Soleil’ trektocht is steevast de passage van de Terres Noires bij Digne. Kom je lekker aanfietsen krijg je opeens dat fantastische grijze maanlandschap voor je kiezen. Je moet even stilstaan want je fietsbroek zakt er van af !
Goed, je raapt jezelf bij elkaar en fietst verder… waohw wat een heerlijke speeltuin. Deze speeltuin, en die van zijn kleine zus bij Laragne, gaan we deze week eens uitvoeriger bekijken. Deze heerlijke week wordt een combinatie van een trektocht en dagtochten. Een week lang opwindende  singletracks, die je absoluut niet koud zullen laten. De omgeving van Laragne en Digne hebben veel meer te bieden. Daar gaan we natuurlijk uitgebreid van smullen. We verzamelen op zaterdag in Laragne. Daarna maken we twee dagtochten. Op woensdag verplaatsen we ons per eigen auto naar Digne. Op donderdag en vrijdag maken we een korte trektocht met een overnachting elders. Vrijdag keren we terug in Digne en sluiten we deze zeer speciale week af.

Moeilijkheidsgraad
Deze dagtochtenweek is voor de gevorderde bike(ste)r. Is een stuk afdalen over een brede gravelweg geen probleem dan kunnen ook minder gevorderde bikers (m/v) mee. 
Er is vaak keuze uit een moeilijke-/ of eenvoudige route.
We biken veelal over technische singletracks. Deze paden vergen het nodige van je techniek. Klimmen doen we zoveel mogelijk gezamenlijk. Zonodig kunnen we de groep tijdens het klimmen of afdalen even splitsen.  Iedere dag vertrekken we zo rond half tien en zijn we rond de klok van “vier” weer terug. Er blijft zo ook wat tijd over om iets anders te doen.

hoogteverschil ± 900 tot 1500 meter per dag
± 35 – 45 kilometer per dag
6 fietstochten rond Laragne en Digne
goede fietsconditie
bij twijfel neem dan eerst contact met ons op


Begeleiders en aantal deelnemers
De “Trans Alpes” tochten worden begeleid door Karin en Jos. Vanuit onze herberg in Champcella organiseren we al meer dan 25 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij onze reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.
Een route maken is niet iets eenmaligs. Een bepaalde route (of gedeelte ervan) kan naar ons idee soms anders of mooier. Omdat we in Frankrijk wonen, kunnen we er vaak op uit trekken om routes uit te proberen. Veel, maar heerlijk werk.
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden. Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum is 10.

‘Biking Apart Together’
We rijden onze tochten met behulp van een GPS. Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes. Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren. Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om bij ons een tracker te  huren. Door gebruik te maken van een tracker weten wij precies waar je bent. Tijdens onze tochten fietst Jos ruim voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren leren.

Onderweg en bagagevervoer
Karin zorgt ervoor dat de bagage iedere dag naar de volgende overnachtingsplaats vervoerd wordt.

De mountainbike en de berijder
Beiden dienen in goede conditie te zijn. Zorg er voor dat de bike in orde is. Een cassette achter met 46 of meer tanden is geen overbodige luxe en eigenlijk een must. Een paar nieuwe pantoffels om je wielen kan geen kwaad. Wij adviseren brede noppenbanden (2.35 of meer voor en achter).
Soms moet je tijdens een etappe je fiets even dragen. In zo’n situatie voldoen  fietsloopschoenen beter dan MTB-schoenen met een knalharde zool. Heb je specifieke onderdelen op je fiets (bijv. remschijven + blokken, speciale wielen) denk er dan aan dat (exotische) onderdelen moeilijk verkrijgbaar zijn. Er is geen fietsenzaak om de hoek.
In de auto hebben we (beperkt) de nodige dingen bij ons zoals binnen-/buitenbanden, div. kabels, reservederailleur, pedalen etc. In geval van nood/pech kunnen deze artikelen bij ons geleend of gekocht worden. Zelf dien je te zorgen voor minimaal twee reserve-binnenbanden, reserve remblokken, kleine reparatieset, reserve achterpad, een paar spaken en een fietspompje. Deze spullen gaan standaard in je dagrugzak. Jos heeft een EHBO set.
Zorg ook voor voldoende contant geld voor onderweg. Natuurlijk stoppen we regelmatig bij een lekker terras. Het gebruik van een creditcard is in Frankrijk goed ingeburgerd.

Inwendige mens
Er moet tijdens het fietsen maar zeker ook daarna veel gedronken worden.Als richtlijn nemen wij één liter vocht per uur. Denk eraan dat de temperaturen flink op kunnen lopen. Boven de 20 -25 graden is geen uitzondering. Onderweg moet er natuurlijk ook het nodige gegeten worden. Dat kan via een energiedrank of via vast voedsel. In het door ons verzorgde lunchpakket zit brood + beleg, fruit, iets lekkers voor onderweg + een mueslireep. Neem eventueel zelf meer energiedrank of dorstlesser mee. Twee bidons mee is absoluut nodig; een camelbak is handig. Op alle overnachtingsplaatsen zijn drankjes te koop. Onderweg komen we vaak door dorpjes en kun je iets kopen.

Voor, tijdens en na de dagelijkse etappe
Het rijden en finishen van deze trektocht begint natuurlijk met een goede voorbereiding. Vlak voor de start van de trektocht trainen als een bezetene heeft geen zin. Regelmatig en ruim van te voren trainen is veel beter. We gaan lekker sportief biken maar vooral genieten van de overweldigende natuur. Denk er aan dat het vakantie is.
Vergeet niet om je ogen en oren open te houden en neem zeker een fotocamera mee. Het is en wordt geen wedstrijd. Wil je strijd aangaan dan zeker niet met ons want het slagen van deze trektocht hangt mede af van het verdelen van je krachten. Zes dagen buffelen achter elkaar doe je niet vaak.
Zo nodig elkaar een handje helpen wordt zeker op prijs gesteld. Iedere dag strijden om als eerste boven te komen kan je opbreken. Je kracht en concentratie heb je bijna ieder moment van de dag nodig. Veel tijd om te herstellen van blessures of vermoeidheid is er niet. Iedere dag moeten we verder en wachten er weer nieuwe uitdagingen. Aangekomen bij de hut begint vaak het ritueel van rust nemen, uitpakken en fiets schoonmaken.

Prijs
De prijs voor deze trektocht bedraagt: € 925,=
(Ps. Voor 15 januari 2020 geboekt is € 25,= korting)

De prijs is inclusief:

Alle overnachtingen
Ontbijt, uitgebreid lunchpakket, avondmaaltijden
Nederlandstalige begeleiding
Bagagevervoer
Technische ondersteuning
Bergerie-shirt
GPS in bruikleen

Accommodaties en verzorging
We verblijven in sfeervolle gîtes d’étapes en in Digne in een hotel. Iedere avond wordt er voor ons gekookt of eten we in een restaurant . Wij verzorgen het lunchpakket. Soms slaap je in tweepersoons- maar vaak op meerpersoonskamers. Oordoppen kunnen handig zijn bij nachtmerries of ander onheil.

Verzekering
Deelname gebeurt op eigen risico. Voor deelname stellen wij het verplicht om een reisverzekering afgesloten te hebben.


Het routeschema

Zaterdag : Aankomst in Laragne
Zondag: Dagtocht rond Laragne
Maandag: Dagtocht rond Laragne
Dinsdag: Transfer naar Digne + korte rit
Woensdag: Dagtocht rond Digne
Donderdag: Trektocht rond Digne
Vrijdag: Trektocht en terugkeer naar Digne
Zaterdag: Einde programma. Vertrek naar huis.

 

Terug naar de trektochten 2020 MTB-programma 2020
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Print Friendly, PDF & Email