‘TransAlpes’ trektochten

Mountainbikevakantie Trektocht

Frankrijk en Italië
Diverse locaties

(7-8 dagen / 6-7 overnachtingen)

Inschrijven

Voor mountainbikers (m/v) die op zoek zijn naar een bijzondere mountainbikevakantie, hebben we tochten die alle windrichtingen uitgaan. De enerverende trektochten zijn uitgegroeid tot een specialiteit van het huis.

Ze worden met veel zorg voorbereid en zijn voor de gevorderde mountainbiker. Zo nodig kunnen we de routes aan de deelnemers aanpassen en niet andersom ! We biken regelmatig over paden die voor anderen verborgen blijven. Afhankelijk van de tocht kan het decor wisselen van het machtige hooggebergte tot de zee!

Vanzelfsprekend moeten op je mountainbike alle registers open. Een betere manier om een streek te ontdekken is er niet. Wij verplaatsen ons op de fiets en kiezen ervoor om niet met busjes door de bergen te crossen. 
Alleen je bagage wordt per auto vervoerd. Je kunt daardoor optimaal van het mountainbiken genieten. Let’s go !

Data: ‘TransAlpes’ trekkings

Combiweek/Trektocht: – A – en – O –
29.04 t/m 6.05.2023 
30.09 t/m 7.10.2023 
 ‘Algajola’ – Corsica
* Fotoverslag en informatie over de tocht
 
 
  Bewaren we het mooiste voor het begin of het laatst van het seizoen ? Moeilijk om te beantwoorden. Feit is wel dat mountainbiken op Corsica zeer bijzonder en avontuurlijk is. De tochten zijn met geen enkele andere week te vergelijken. We biken geregeld pal langs de diepblauwe zee maar draaien ook veelvuldig de Corsicaanse bergen in. Laat je door het biken over het strand geen zand in de ogen strooien want het blijft kruidig én Corsica. Onze standplaats is het oude vissersdorp Algajola. We verblijven in een gezellig hotel. Het ligt pal aan zee. Rond Algajola liggen eeuwenoude ‘Asterix en Obelix’ paden waarover je prachtig kunt mountainbiken.
Combiweek XL: – B –
3.06 t/m 10.06.2023
 ‘Mont Ventoux – Terres noires’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
 
 
  Een tocht met de berg der bergen – de Mont Ventoux !
Natuurlijk klimmen we off-road naar de top van deze reus van de Provence. Vaak wordt over het hoofd gezien dat er op de flanken van de Ventoux heerlijke trails lopen. We biken een paar dagen over deze technische trails. Afgezien van de Ventoux beklimmen we geen grote Alpencols. Maar pas op, het terrein golft op en neer en vergt het nodige van je. We verplaatsen ons in deze week ook naar Digne om in een van de mooiste MTB gebieden te fietsen. Spanning en opwinding zijn gegarandeerd !
Combiweek/Trektocht: – C –
17.06 t/m 24.06.2023
 ‘Champcella’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
 
 
   In het geweld van alle trektochten hebben we natuurlijk ook een week ingeruimd vanuit onze Bergerie. Voor veel van onze vaste gasten wordt onze gite wel als hun tweede huis in Frankrijk ervaren. Mooi compliment, maar laten we vooral niet de ruime mogelijkheden om zalige mountainbike tochten te maken vergeten. Vanzelfsprekend kennen we de trails als onze broekzak. Zo kunnen we per dag bekijken waar we zin in hebben en wat er mogelijk is. De week eindigen we met een kleine trektocht.
Trektocht: – D – E – F – G – H – I – J –
8.07  t/m 26.08.2023 (start iedere week)
 ‘Grande Traverseee des Hautes Alpes’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
 
  Een heerlijke tocht die we samen met reisorganisatie SNP hebben ontwikkeld. De ‘Grande Traversee des Hautes Alpes’ is een individuele reis. Je rijdt de etappes zelfstandig met behulp van een GPS. De bagage wordt vervoerd. De etappes voeren je door een imposant berglandschap. Onderweg passeer je beroemde cols zoals de l’Izoard of de Galibier. De week is speciaal voor het gebruik van een  E-bike gemaakt. Natuurlijk kan je de tocht ook op een mountainbike zonder ondersteuning rijden. Een E-bike kan je via ons huren
Trektocht: – K – 
26.08 t/m 2.09.2023
 ‘TransQuet’chup ‘  ‘Queyras’ 
* Fotoverslag en informatie over de tocht
 
    We hebben ons voor deze week tot doel gesteld om, uit het grote aanbod aan uitdagende trails in de Queyras, de mooiste in deze week te stoppen. De trails rond de dorpen Arvieux en het meer westelijk gelegen Ceillac zijn de smaakmakers. Voordat we aan de laatste etappe beginnen, maken we in Ceillac even pas op de plaats. We blijven twee nachten in een oergezellige en comfortabele hut. Hetzelfde doen we trouwens in Arvieux waardoor we er dubbel zolang rond kunnen toeren. Welkom in het rijk van de singletrack.
Trektocht: – L –
2.09 t/m 7.09.2023
 ‘Trans Hot Piemonte/Maurienne’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
 
  We biken tijdens deze tocht door een ander Frans berggebied: de Savoie. Sorry, maar omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen ook een paar dagen door ‘Bella Italia’……. Omdat je iedere dag boven de boomgrens fietst zijn de uitzichten op de omringende bergen fenomenaal. Vrijwel alle cols zijn fietsbaar. ‘What goes up must go down’ !  We hebben nog iets moois in de aanbieding: de Colle Sommeiller (3000 met) maar dat is een optie en voor de diehards onder ons.
Trektocht: – M –
9.09 t/m 16.09.2023
 ‘Etoile Valli Stura en Maira’  
* Fotoverslag en informatie over de tocht
 
 
  Een zalige tocht en we verheugen ons er nu al enorm op. We bezoeken twee valleien die tot de mooiste mountainbikegebieden van Europa worden gerekend. De fantastische Maira vallei doorkruisen we ook wel met onze ‘TransPiemonte tocht’. De Valle Stura grenst aan de Mairavallei en is minder bekend. Ook hier zijn talloze zalige trails te vinden. Een klein gedeelte gaan we verkennen. We verplaatsen ons deze week één keer. In de valle Maira en de valle Stura verblijven we in comfortabele en sfeervolle hotels. P.s. Vergeten we nog de Piemontese keuken te vermelden, zalig !!!
Trektocht: – N – 
16.09 t/m 23.09.2023 (vol)
 ‘Trans Keitrappers’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
 
 
  We gaan een week ‘Høken’ en als het lukt ook nog een bietje mountainbieken met onze vrienden van mountainbike vereniging de Keitrappers uit Lichtenvoorde en omstreken.
Combiweek/Trektocht : – O –
30.09 t/m 7.10.2023
 ‘Algajola’
* Fotoverslag en informatie over de tocht
 
 
  Heerlijk nazomeren en mountainbiken op Corsica. Bewaren we het mooiste voor het begin of het laatst van het seizoen ? Moeilijk om te beantwoorden. Feit is wel dat mountainbiken op Corsica zeer bijzonder en avontuurlijk is. De tochten zijn met geen enkele andere week te vergelijken. We biken geregeld pal langs de diepblauwe zee maar draaien ook veelvuldig de Corsicaanse bergen in. Laat je door het biken over het strand geen zand in de ogen strooien want het blijft kruidig én Corsica. Onze standplaats is het oude vissersdorp Algajola. We verblijven in een gezellig hotel. Het ligt pal aan zee. Rond Algajola liggen eeuwenoude ‘Asterix en Obelix’ paden waarover je prachtig kunt mountainbiken.

 

 

 

 

Reisinformatie
De makkelijkste manier om naar Zuid-Frankrijk te komen is vliegen of met de eigen auto. Kom je met de eigen auto dan is carpoolen met andere deelnemers de allerbeste optie. 
Op onze website kan je een uitvoerige routebeschrijving en meer tips om in Champcella te komen vinden.

Voor de tochten op Corsica kan er naar Toulon/Nice of Bastia/Ajaccio gevlogen worden. Op de genoemde steden vliegen diverse maatschappijen. Voor de tochten op Corsica raden we het vliegen sterk aan.

De ‘TransQueyras’ tocht en de ‘Grande Traversee des Hautes Alpes’ tochten starten in Champcella.
De Valli Stura/Maira tocht start en eindigt in
De tocht rond en op de Mont Ventoux begint in Bedoin. Tussendoor verplaatsen we ons per auto naar Digne. Hier eindigt het programma ook

Voor alle trektochten geldt dat eventuele transfers vanuit de finishplaatsen naar de startplaatsen bij de prijs zijn inbegrepen. De reiskosten vanuit Belgie of Nederland, naar de start-en finishplaatsen zijn niet in de prijs inbegrepen

Karin verzorgt waar nodig steeds het bagagevervoer

Programma

  vr.  vertrek per auto, trein of vliegtuig naar Frankrijk/Italië
Dag 1. za. aankomst ‘s avonds briefing.
Dag 2. zo. fietstocht Van zo. t/m za. wordt er in totaal zes dagen gefietst. De trektochten hebben geen rustdag. Het exacte programma wordt ‘s avonds op de aankomstdag bekend gemaakt.
Dag 3. ma. fietstocht
Dag 4. di. fietstocht
Dag 5. wo. fietstocht
Dag 6. do. fietstocht
Dag 7. vr. fietstocht
Dag 8. zat. vertrek per auto, trein of vliegtuig naar huis.


Moeilijkheidsgraad
– perfect beheersen van schakel-, rem- en stuurtechniek
– hoogteverschil ± 1700 tot soms 2500 meter per dag
– ± 40 – 50 kilometer per dag, met veel singletracks
– 6 of 7 pittige fietstochten door de Alpen of op Corsica
– puike fietsconditie

Bijkomende kosten
– heen-/en terugreis
– reis-/annuleringsverzekering
– evt. kosten liftpas (€10,=)

Overnachten
Gedurende de week verblijf je in gezellige en sfeervolle berghutten, hotels en pensions. Je slaapt op 2/3- of soms op meerpersoonskamers. Overal wordt voor je gekookt. Een uitgebreid  lunchpakket is bij de reis inbegrepen.

Aantal deelnemers
-minimaal 6
-maximaal 10

 

Zelf meenemen
– mountainbike, helm,
– dagrugzak
– persoonlijke bagage
– kleine EHBO set
– ruim voor vertrek krijg je van ons nog een paklijst


Inclusief

– overnachtingen in div. accommodaties
– bagagevervoer
– ontbijt/ lunchpakket/ diner
– Bergerie herinneringsshirt
– Nederlandstalige assistentie
– Evt GPS in bruikleen
– zie ook uitgebreide info bij de beschrijving over de tocht

Print Friendly, PDF & Email