Mountainbikevakantie

‘Mountainbike Specials’

Frankrijk – Les Hautes Alpes
Champcella
Herberg ‘la Bergerie

06.07 t/m 24.08.2019 -‘Traversée des Hautes Alpes’ (iedere week)
10.08 t/m 17.08.2019 – E-bike special (combiweek)
17.08 t/m 24.08.2019 – Jubileumweek – ‘Best of Champcella’

(8 dagen / 7 overnachtingen)

Inschrijven

DSC02603

Wat is dit nu, zijn alle andere weken dan niet speciaal ?  Er zijn 2 redenen om dit seizoen deze speciale weken te organiseren. Volgend jaar bestaan we 25 jaar. Dat willen we met de bijzondere jubileumweek vieren én we willen voor de E-bike speciale weken organiseren. De drie programma’s hebben gemeen dat ze onze herberg als basiskamp gebruiken.

De E-bikeweek heeft hetzelfde programma als de combiweken (variant A) en met de jubileumweek maken we 7 (!) tochten. Niet zomaar tochten, nee we zoeken de mooiste tochten, en met name de mooiste afdalingen van de afgelopen 25 jaar, op. Willen we wat verder dan, hup……fietsen op de fietskar. Een mooie tocht in de buurt van Embrun of zelfs in Italië is zo mogelijk. 
We kunnen alle windrichtingen uit. Zeven dagtochten is best veel.  Als het kan maken we een enkele keer gebruik van een lift. Natuurlijk kan je ook een dag overslaan en lekker luieren of een andere activiteit doen.
De ‘Grande Traversée des Hautes Alpes’ is een individuele trektocht die je met behulp van een GPS rijdt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

E-bike combiweek (variant A)      Best of Champcella Grande Traversée des Hautes Alpes
10 augustus t/m 17 augustus              17 augustus t/m 24 augustus
6 juli t/m 24 augustus 2019
Vr.  vertrek  vertrek vertrek
Dag 1. Za. aankomst  aankomst + korte tocht aankomst en evt. fietshuur
Dag 2. Zo dagtocht  dagtocht dagtocht
Dag 3. Ma. dagtocht  dagtocht trektocht
Dag 4. Di. dagtocht  dagtocht trektocht
Dag 5. Wo. trektocht  dagtocht trektocht
Dag 6. Do. trektocht  trektocht trektocht
Dag 7. Vr. trektocht  trektocht trektocht
Dag 8. Za. vertrek  vertrek vertrek

 

Jubileumspecial
Vijfentwintig jaar geleden zijn we in Champcella neergestreken. Gelijk vanaf het begin zijn we begonnen met het organiseren van mountainbiketochten. Onze bedoeling is om de mooiste tochten rond ‘La Bergerie’ in deze week te stoppen. Het wordt zo een echte ‘Best of Champcella’ week. De zeven mooiste dagtochten staan op het programma. Een drukke week omdat we op zaterdag al een kleine tocht maken. 25 Jaar geleden zijn we onze mountainbikevakanties ook zo gestart. (info jubileumweek)

E-bikespecial
Voor het 2e opvolgende jaar hebben we twee gedigitaliseerde tochten in ons programma. Het is mountainbiken met een nog grotere lach om de mond. Heb je geen E-bike, geen paniek want ook zonder E-bike kan je mee. Zou je het plezier van de E-mountainbike eens willen proberen, bij ons in de streek zijn ze goed te huur. We passen de week aan de E-bike aan om op tijd onze eigen accu en die van de bike weer op te laden. We zijn bang dat de vonken er deze week vanaf gaan spatten. (info E-bikeweek)

‘Grande Traversée des Hautes Alpes – E-Bike’
Na een eerste dagtocht vertrek je de volgende dag vanuit Champcella voor de vijfdaagse trektocht. Je verblijft tweemaal, twee keer in hetzelfde hotel. Dat scheelt je een hoop inpakken en de tochten rondom de hotels zijn pareltjes. Tijdens de verplaatsingen wordt je bagage vervoerd. De tocht is vooral voor het rijden op een E-Bike geschikt. Zo kan je optimaal genieten van wat ons departement te bieden heeft. Natuurlijk kan je de tocht ook op een mountainbike zonder trapondersteuning rijden. (info Grande Traversée)

 

Assistentie/begeleiding
De Jubileum- en de E-bike week worden begeleid door Jos. De Grande Traversee des Hautes Alpes is een individuele tocht die je met behulp van een GPS rijdt. Vanuit onze herberg in Champcella organiseren we al meer dan 24 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.


‘Global Bergerie System’
We rijden onze trek- en combitochten (variant A) met behulp van ons ‘Global Bergerie System’ (GBS). Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Aan ons complete ‘GBS-systeem’ kunnen we desgewenst een GPS-tracker, toevoegen. De tracker kan je bij ons huren. Door gebruik te maken van een tracker weten wij precies waar je bent.

Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren, meer in je eigen tempo fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes.  Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Tijdens de combiweken (variant A) fietst Jos ruim voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren met een GPS leren.


Aantal deelnemers
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden. Het minimum aantal deelnemers voor de weken in Champcella is 4, het maximum is 8.


Moeilijkheidsgraad
Tijdens de tochten fietsen we zoveel mogelijk als één groep. Af en toe kan de groep desgewenst gesplitst worden. Het splitsen is mogelijk doordat wij de diverse tracks als onze broekzak kennen. “Stressen” hoort niet in deze week thuis. Klimmen en dalen doe je natuurlijk zoveel mogelijk in je eigen tempo.

Samengevat:
– ‘Global Bergerie System’
– tochten van ± 30 – 50 km
– ± 600 – ±1500 hoogtemeters per dag
– MTB-ervaring in de bergen beslist nodig
– goed beheersen van rem-, schakel-, remtechniek
– goede lichamelijke conditie noodzakelijk

Data

Week: – M – 10 augustus t/m 17 augustus  2019 – E-bikeweek
Week: – N –  17 augustus t/m 24 augustus 2019 – Partytime
Week; – H t/m N – 6 juli t/m 24 augustus 2019 – ‘Grande Traversee des Hautes Alpes’


Prijs
E-bikeweek combiprogramma € 845,=
Best of Champcella (jubileumweek) 795,=
Grande Traversée Hautes Alpes combi/trektocht 695,=
(Voor 15 januari 2019 geboekt is 25,= euro korting. Geldt alleen voor Jubileum en E-bike special week (M))


Verblijf
Je overnacht in “la Bergerie’ op 1/2 – persoons kamers. Aan de verzorging die wij aanbieden wordt veel aandacht besteed. Deze is op het leveren van sportieve prestaties ingesteld. De salade en andere groenten komen uit eigen tuin!
Toeslag voor eenpersoonskamer is € 180,= (Geldt voor hotels ‘Grande Traversée’)


Reisinformatie
Champcella is eenvoudig per auto te bereiken. Amsterdam – Champcella is ± 12 uur autorijden. Vanaf Antwerpen duurt de autoreis ± 10 uur. Op onze website kun je een routebeschrijving downloaden.
Reizigers met eigen vervoer zijn zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur welkom. Op het reserveringsformulier kan je aangeven of je wilt carpoolen of dat je in de auto plaats beschikbaar hebt.

Per trein (station Argentière la Bessée nabij Briançon) is er een rechtstreekse verbinding met Parijs.
Tijdens alle combi-/trektochten wordt je bagage vervoerd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aantal deelnemers:
– minimaal: 5
– maximaal: 8
Zelf meenemen:
– mountainbike (huur mogelijk)
– fietshelm, fietsrugzakje
– slaapzak/lakenzak

img_5164


Inclusief:

– overnachtingen in gite la Bergerie
– overnachtingen in berghut of gite d’etapes
– bagagevervoer
– ontbijt/ lunchpakket/ diner
– ‘Global Bergerie System’ (zie bij mountainbikepagina)
– GPS in bruikleen
–  Nederlandstalige assistentie

Bijkomende kosten:

– heen-/en terugreis
– reis-/annuleringsverzekering
– evt kosten liftpas. (€ 7,=) of raftafvaart

 

Terug naar de bikepagina    MTB-programma 2019

Print Friendly, PDF & Email

 

Print Friendly, PDF & Email