Mountainbikevakantie

Jubileumweek – ‘Best of Champcella’

Champcella – Les Hautes Alpes

17 augustus t/m 24 augustus 2019

(8 dagen / 7 overnachtingen)

Inschrijven

 

 

25 Jaar geleden deden we een bloempot op ons hoofd, trokken een wollen fietsshirt aan en staken we onze fietsschoenen in de toeclips. Over de fiets maar niet gesproken. Een volledig ongeveerde bike met u-brakes,  smalle bandjes en een versnellingshendel op je stuur. Die fiets en die bloempot heb ik nog, de rest niet meer. Ja toch, dat fietsshirt is er ook nog !

Tastbare herinneringen aan 25 jaar mountainbiken vanuit onze gite in Champcella. Maar er is nog zoveel meer.
Al die enthousiaste deelnemers die we hebben mogen ontvangen.  Al die mooie tochten die we gereden hebben.
Kijk, dat laatste is het uitgangspunt voor deze speciale week. Onze bedoeling is om er een ‘Best of Champcella” week van te maken. De mooiste tracks rond Champcella van de afgelopen 25 jaar persen we in deze memory lane.  De keuze is ruim.
Maar omdat vooruitkijken en ontdekken leuker is, stoppen we ook een spiksplinternieuwe tocht in het programma.
De nieuwe tocht behoort tot een van de mooiste die je bij ons in de streek kunt maken.

 

Beide foto’s Ruben Drenth Photography

Programma ‘Best of Champcella & the Rest’

Dag Vr.  naar Frankrijk
Dag 1. Za. tocht  aankomst Champcella
Dag 2. Zo dagtocht
Dag 3. Ma. dagtocht
Dag 4. Di. dagtocht
Dag 5. Wo. dagtocht  korte dagtocht
Dag 6. Do. trektocht
Dag 7. Vr. trektocht
Dag 8. Za. vertrek  na ontbijt naar NL/België

 

 

 

 

 

 

 

 

Reisinformatie Jubileumweek ‘Best of’
Je verblijft deze week zes nachten op een 1- of 2-persoons kamer in onze Bergerie. Alle overnachtingen deze week zijn op basis van volpension: ontbijt/uitgebreid lunch (pret) pakket en feestelijke diner.

Als je zin hebt is er op de aankomstdag vanaf ± 16.00 al een korte inrijtocht. Op donderdag en vrijdag maken we een kleine trektocht en slaap je elders.

Heb je voor deze week een of meerdere verzoeknummers (favoriete tracks) vertel het ons. Misschien kunnen we er rekening mee houden. De fietsen kunnen we een enkele keer ook op onze fietstrailer binden. Er volgt dan een korte transfer naar een mooie jubileumtrail in de buurt.


Moeilijkheidsgraad

Deze week is voor de gevorderde bike(ste)r. Is een stuk afdalen over een brede gravelweg geen probleem dan kunnen ook minder gevorderde bikers (m/v) mee. 
Er is vaak keuze uit een moeilijke-/ of eenvoudige route. We biken veelal over singletracks. Deze paden vergen het nodige van je techniek.
Klimmen doen we zoveel mogelijk gezamenlijk. Zo nodig kunnen we de groep tijdens het klimmen of afdalen even splitsen.  Iedere dag vertrekken we zo rond half tien en zijn we rond de klok van vier weer terug. Er blijft zo ook wat tijd over om iets anders te doen.

hoogteverschil ± 1000 tot 1800 meter per dag
± 35 – 45 kilometer per dag
 7 fietstochten
goede fietsconditie
bij twijfel neem dan eerst contact met ons op

Assistentie/begeleiding
De weken worden begeleid door Karin en Jos. Vanuit onze herberg organiseren we al meer dan 24 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.

‘Global Bergerie System’
Onze tochten rijden we met behulp van ons ‘Global Bergerie System’ (GBS). Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Aan ons complete ‘GBS-systeem’ kunnen we desgewenst een GPS-tracker, toevoegen. De tracker kan je bij ons huren. Door gebruik te maken van een tracker weten wij precies waar je bent.

Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren, meer in je eigen tempo fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes.  Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Tijdens onze tochten fietst Jos voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren met een GPS leren.


Aantal deelnemers
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden.
Het minimum aantal deelnemers voor deze week is 6, het maximum is 8.


Data

Vakantie N: 17 augustus t/m 24 augustus 2019


Prijs

€   795,=
Voor 15 januari 2019 geboekt is € 25,= korting.

 

Aantal deelnemers
– minimaal : 6
– maximaal: 8
Zelf meenemen
– mountainbike (huur mogelijk)
– fietshelm, fietsrugzakje


Inclusief

– overnachtingen op 1/2/3-persoons kamers
– overnachtingen in la Bergerie en gite d’etape
– bagagevervoer en evt. transfers
– ontbijt/ uitgebreid lunchpakket/ diner
– ‘Global Bergerie System’ (zie boven)
– Nederlandstalige assistentie en technische ondersteuning
– Bergerie fietsshirt
– GPS in bruikleen

Bijkomende kosten

– heen-/en terugreis
– reis-/annuleringsverzekering

 

Terug naar de bikepagina    MTB-programma 2019

Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email