‘TransAlpes’ trektocht

Individuele Mountainbiketrektocht

‘Grande Traversée des Hautes Alpes’   
8 juli t/m 26 augustus 2023    Vertrek iedere week
Inschrijven

 
 Inleiding
 ‘Grande Traversée des Hautes Alpes’
 Onderweg en bagagevervoer
 Accommodaties en verzorging
 Routeschema

 

Inleiding
Het maken van een trektocht is een ander avontuur dan het maken van dagtochten vanuit een standplaats. Een trektocht is een ideale manier om een bepaalde streek te ontdekken. Vier jaar geleden hebben we met reisorganisatie SNP deze trektocht voor de elektrische mountainbike ontwikkeld. De trektocht is met veel zorg voorbereid en verkend.  Het is geen alledaagse reis maar een bijzonder en onvergetelijk avontuur.

 

De ‘Grande Traversée des Hautes Alpes’
Met deze trektocht maak je een lus door het noordelijke gedeelte van ‘Les Hautes Alpes’. Legendarische cols uit de Tour de France zoals de Galibier, de Granon (Tour van 2022) of de l’Izoard liggen in deze streek.
Het is een individuele reis waarbij een kaart en een GPS je eenvoudig de route wijzen. Het programma start met een verkennende dagtocht rond onze gite in Champcella. De volgende dag start de vijfdaagse trektocht.
Er is geen lastige transfer naar een beginpunt. Nee je fietst iedere ochtend zo weg. ´s Middags aan het einde van de etappe strijk je voldaan neer op een terras. Het is een heerlijke combinatie van avontuur en ontspanning.
Doordat je eerst een dagtocht maakt is er meer tijd om te acclimatiseren. Bovendien is er zo tijd om aan het rijden met een GPS en aan het materiaal  te wennen. Tijdens de trektocht verblijf je tweemaal twee nachten in hetzelfde hotel. Je hoeft dus niet elke dag je tas in te pakken ! Zo is het mogelijk om eens een dag wat rustiger aan te doen en wat tijd in te ruimen voor zwemmen of lekker luieren.

 

Route en E-Mountainbike
Tijdens deze week fiets je over grote Alpencols zoals de col de l’Izoard, col Lautaret en wanneer je zin hebt zelfs de col Galibier. Niet schrikken want je hoeft deze cols niet in één etappe over ! Wij hebben ze verspreid over vijf etappes. De omgeving rond de cols is fabelachtig mooi.

De route volgt voornamelijk brede gravelwegen en eenvoudige singletracks. Om de route niet te zwaar te maken, gaat een beklimming zoals bijvoorbeeld de col de l’Izoard over de asfaltweg. Zou je wat meer door het terrein willen fietsen dan hebben wij allerlei alternatieven voor je beschikbaar. De alternatieven kan je in de GPS downloaden. De route wordt dan wel zwaarder en technischer.

Je krijgt van ons ook detailkaarten mee waar de routes en de varianten op ingetekend staan. De kaarten krijg je in bruikleen.

Om eenvoudiger over de cols te komen is het mogelijk om een E-mountainbike te huren. Je gaat meer genieten van het fietsen en de omgeving waarin je fietst. Heb je twijfel over je conditie of klimcapaciteiten schroom dan niet om een E-bike te huren. Dichtbij is een verhuurbedrijf. Zij verhuren hoogwaardige E-Bikes van volledig geveerde fietsen, tot modellen die meer geschikt zijn voor het gebruik op de weg.

 

Rijden met een GPS
Alle etappes rij je deze week zelfstandig met behulp van een GPS. Je hebt dit in een paar uurtjes onder de knie. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug en je pakt de goede route weer op.

 

Programma trektocht

Dag Vrijdag   naar Frankrijk
Dag 1. Zaterdag aankomst  in Champcella vanaf 15.00
Dag 2. Zondag dagtocht  rond Champcella
Dag 3. Maandag trektocht Champcella – Molines en Queyras
Dag 4. Dinsdag trektocht Molines – Molines
Dag 5. Woensdag trektocht Molines – Briancon (Over de col l’Izoard)
Dag 6. Donderdag trektocht Briancon – Briancon (Naar col Galibier)
Dag 7. Vrijdag trektocht Briancon – Champcella
Dag 8. Zaterdag vertrek na ontbijt naar NL/België

 

 

 

 

 

 


Reisinformatie Champcella

In Champcella verblijf je drie nachten op een 2-persoons kamer in onze Bergerie. Dat zijn de eerste twee nachten en de laatste nacht. Tijdens de vijfdaagse trektocht verblijf je de eerste twee nachten in Molines en daarna twee nachten in Briancon. Je overnacht dan in gezellige kleine hotelletjes op 1 of 2-persoons kamers met eigen sanitair. Het sanitair in la Bergerie deel je met de overige gasten.
Als de hotels vol zijn dan proberen wij uit te wijken naar goede vervangende accommodaties. De reis bevestigen wij pas als we akkoord hebben van de hotels.

Je verblijft in Champcella en in Molines op basis van overnachting, ontbijt en diner. In Briancon op basis van overnachting en ontbijt. Alle dagen verzorg je zelf de lunches.

Een mooi reisverslag van Kees Lucassen over onze eerste ‘Grande Traversée des Hautes Alpes’ staat op de site bij Op Pad


Moeilijkheidsgraad

De trektocht is voor de licht gevorderde bike(ste)r. 
Er is vaak keuze uit een moeilijke-/ of eenvoudige route.  Daar waar mogelijk fiets je over brede gravelwegen of een eenvoudige singletrack. Deze paden vragen iets meer van je techniek.

hoogteverschil ± 700 tot 1300 meter per dag
± 35 – 45 kilometer per dag
 6 fietstochten
goede fietsconditie
bij twijfel neem dan eerst contact met ons op
 

Assistentie/bagagevervoer
Tijdens de trektocht wordt je bagage door ons en een taxibedrijf vervoerd. Voor de bagage geldt een limiet van 15 kg. Alles dient in één tas of koffer te zitten. Neem voor de alledaagse dingen in ieder geval ook een dagrugzak mee. Vanuit onze herberg organiseren we al meer dan 25 jaar mountainbikereizen. Daar waar mogelijk kunnen wij bij problemen met raad terzijde staan. Wij kunnen bij al onze reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.

 


Data individuele trektocht ‘GTHA
Vakantie – D -: 8 juli t/m 15 juli 2023
Vakantie – E -: 15 juli t/m 22 juli 2023
Vakantie – F -: 22 juli t/m 29 juli 2023
Vakantie – G -: 29 juli t/m 5 augustus 2023
Vakantie – H -: 5 augustus t/m 12 augustus 2023
Vakantie – I -: 12 augustus t/m 19 augustus 2023
Vakantie – J -: 19 augustus t/m 26 augustus 2023

Prijs
De prijs voor deze tocht bedraagt € 870,= p.p
Voor een alleenreiziger € 1090,=

Ps. Wij moeten voor deze reis de hotels vroegtijdig boeken. Voor deze reis geldt daarom een andere annuleringsregeling dan onze eigen annuleringsvoorwaarden. Meer informatie kunnen wij je geven.

Aantal deelnemers
– minimaal : 2
– maximaal : 8
Zelf meenemen
– mountainbike (huur E-Bike mogelijk)
– fietshelm, fietsrugzakje

 

Inclusief
– overnachtingen op 2-persoons kamers
– ontbijt + diner in Champcella en Molines
– overnachtingen + ontbijt Briancon
– bagagevervoer
– bij nood of pech ondersteuning
– GPS in bruikleen
Bijkomende kosten
– heen-/en terugreis
– reis-/annuleringsverzekering
– lunches
– diners in Briancon
– persoonlijke uitgaven
– evt. huur e-bike ( 330,= € pp en pw) of
60,= € per dag pp. = incl. helm.
– evt. toeslag 1-persoonskamer

Terug naar de bikepagina    MTB-programma 2023

Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email