Mountainbikevakantie

‘Combiweek XL’

Variant – A
Champcella – Les Hautes Alpes

13 juli t/m 20 juli 2019
27 juli t/m 3 augustus 2019
10 augustus t/m 17 augustus 2019

(8 dagen / 7 overnachtingen)

Inschrijven

 

Een combiweek is een mix van dagtochten en een trektocht. Er zijn 2 verschillende combiweken: Variant A en Variant B. De A-variant combiweken beginnen met 3 dagtochten en eindig je met een heerlijke 3-daagse trektocht.
Met de B-variant maak je eerst een verkennende dagtocht rond Champcella. De dag daarna start de vijfdaagse trektocht. Deze trektocht rij je met behulp van een GPS zelfstandig. De tocht voert je door de imposante bergwereld van ons departement ‘Les Hautes Alpes’. De route gaat over het parcours van de ‘Grande Traversee des Hautes Alpes’. Er is geen lastige transfer per auto naar een beginpunt. Nee je fietst iedere ochtend zo weg. ´s Middags aan het einde van de etappe strijk je voldaan neer op een terras.

Het is een heerlijke combinatie van avontuur en ontspanning. Doordat je eerst een of meerdere dagtochten maakt is er meer tijd om de verblijfsplaats goed te verkennen. Je hoeft niet elke dag je tas in te pakken !
Ook kan het prettig zijn om eens een dag wat rustiger aan te doen en wat tijd in te ruimen voor zwemmen of lekker luieren.
We krijgen vaak de vraag gesteld:…een trektocht zou ik dat aankunnen of zal ik de gezelligheid en het lekkere eten van Karin in de Bergerie te veel missen? Is er zulke twijfel dan bieden de combiweken de mogelijkheid te ervaren wat het meest bij je past.


Programma combiweek A

Dag Vr. naar Frankrijk
Dag 1. Za. aankomst Champcella
Dag 2. Zo dagtocht
Dag 3. Ma. dagtocht
Dag 4. Di. dagtocht korte dagtocht
Dag 5. Wo. trektocht Champcella – Aiguilles
Dag 6. Do. trektocht Aiguilles – Villargaudin
Dag 7. Vr. trektocht Villargaudin – Champcella
Dag 8. Za. vertrek na ontbijt naar NL/Belgie

 

 

 

 

 

 

 

 

Reisinformatie Champcella
In Champcella verblijf je vijf nachten op een 2-persoons kamer in onze Bergerie. De overige drie nachten slaap je elders. We overnachten dan in gezellige gite d’etapes in 2- of meerpersoons kamers.
We maken eerst drie dagtochten en zoeken de mooiste de trails rond Champcella op. We kunnen alle kanten uit.
Voor de trektocht zoeken we de erg mooie Queyras op. De etappes zijn iets langer en wat uitdagender. We zijn immers warm gedraaid.

Wil je liever zelfstandig (zonder assistentie/begeleiding) een trektocht maken kijk dan eens bij onze Combiweken Variant B. Wij organiseren dit jaar voor het eerst een programma met 1 dagtocht vanuit Champcella en een 5-daagse trektocht. Wij noemen dit programma Combiweek Variant B. Meer informatie over deze tocht vind je bij deze link.


Moeilijkheidsgraad

De combiweek variant A is voor de gevorderde bike(ste)r. Is een stuk afdalen over een brede gravelweg geen probleem dan kunnen ook minder gevorderde bikers (m/v) mee. 
Er is vaak keuze uit een moeilijke-/ of eenvoudige route. We biken veelal over singletracks. Deze paden vergen het nodige van je techniek.
Klimmen doen we zoveel mogelijk gezamenlijk. Zo nodig kunnen we de groep tijdens het klimmen of afdalen even splitsen.  Iedere dag vertrekken we zo rond half tien en zijn we rond de klok van “vier” weer terug. Er blijft zo ook wat tijd over om iets anders te doen.

hoogteverschil ± 700 tot 1300 meter per dag
± 35 – 45 kilometer per dag
 6 fietstochten
goede fietsconditie
bij twijfel neem dan eerst contact met ons op


Assistentie/begeleiding

De weken worden begeleid door Karin en Jos. Karin blijft in ons basiskamp ‘la Bergerie’. Zij verzorgt het bagagevervoer. Vanuit onze herberg organiseren we al meer dan 24 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.

 

‘Global Bergerie System’
Onze tochten rijden we met behulp van ons ‘Global Bergerie System’ (GBS). Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Aan ons complete ‘GBS-systeem’ kunnen we desgewenst een GPS-tracker, toevoegen. De tracker kan je bij ons huren. Door gebruik te maken van een tracker weten wij precies waar je bent.

Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren, meer in je eigen tempo fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes.  Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Tijdens onze tochten fietst Jos voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren met een GPS leren.


Aantal deelnemers
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden.
Het minimum aantal deelnemers voor deze week is 6, het maximum is 8.


Data: Combiweek ‘Variant A’
Vakantie I: 13 juli t/m 20 juli 2019
Vakantie K: 27 juli t/m 3 augustus 2019
Vakantie M: 10 augustus t/m 17 augustus 2019

Prijs
€   845,=
Voor 15 januari geboekt is € 25,= korting.

 

Aantal deelnemers
– minimaal : 6
– maximaal: 8
Zelf meenemen
– mountainbike (huur mogelijk)
– fietshelm, fietsrugzakje


Inclusief

– overnachtingen op 1/2/3-persoons kamers
– overnachtingen in la Bergerie en gites d’etape
– bagagevervoer en evt. transfers
– ontbijt/ uitgebreid lunchpakket/ diner
– ‘Global Bergerie System’ (zie boven)
– Nederlandstalige assistentie en technische ondersteuning
– Bergerie fietsshirt
– GPS in bruikleen

Bijkomende kosten

– heen-/en terugreis
– reis-/annuleringsverzekering

 

Terug naar de bikepagina    MTB-programma 2019

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Print Friendly, PDF & Email