Mountainbikevakantie

Combiweek  – Trektocht

Algajola – Corsica
29 april t/m 6 mei 2023
30 september t/m 7 oktober 2023

(8 dagen / 7 overnachtingen)

Inschrijven

  Een combiweek is een mix van dagtochten en een trektocht. Tijdens een combiweek maken we eerst 4 dagtochten en eindigen we met een 2-daagse trektocht. Er is geen lastige transfer per auto naar een beginpunt. Nee we fietsen iedere ochtend zo weg en ´s middags strijken we voldaan neer op het terras in Algajola.
Het is een heerlijke combinatie van avontuur en ontspanning. Doordat je eerst vier dagtochten maakt is er meer tijd om de verblijfsplaats goed te verkennen. Je hoeft niet elke dag je tas in te pakken ! Ook kan het prettig zijn om eens een dag wat rustiger aan te doen en wat tijd in te ruimen voor zwemmen of lekker luieren. Zo kan je optimaal van deze bijzondere week genieten.

 

Programma

Dag Vrijdag   per auto, trein of vliegtuig naar Frankrijk
Dag 1. Zaterdag vertrek per vliegtuig of ferry aankomst in Bastia
Dag 2. Zondag dagtocht  
Dag 3. Maandag dagtocht  
Dag 4. Dinsdag dagtocht  
Dag 5. Woensdag trektocht Algajola – Olmi Capella
Dag 6. Donderdag trektocht Olmi Capella – Ile Rousse
Dag 7. Vrijdag trektocht Ile Rousse – Algajola
Dag 8. Zaterdag vertrek per auto, trein of vliegtuig naar huis.

 

 

 

Reisinformatie Corsica
Mountainbiken op Corsica is geen alledaags biken. Het is een bergachtig eiland. Omdat de bergen zo dicht bij zee liggen, is het biken op dit eiland zo bijzonder. Mooier kan het in onze ogen niet. Talloze prachtige singletracks voeren je dan weer pal langs de zee en dan weer door de bergen. Heerlijk !

Algajola is een oud Corsicaans vissersdorp. In het dorp vind je eigenlijk alles. Er is o.a. een bakker, supermarkt en er zijn verschillende restaurants. Je vindt er zelfs een kleine bikeshop. De shop verhuurt fietsen.
De parel van het dorp is echter het magnifieke zandstrand op 20 met van het dorp. Wil je een dag niet fietsen – no problem – vanuit Algajola kan je met een boemeltrein eenvoudig naar toeristische plaatsen zoals Bastia, Calvi of Ile-Rousse. Op Corsica heerst de ‘zen’-ambiance. Er mag veel en stress bestaat niet.  dsc03767

Je verblijft in Algajola in een **hotel midden in het centrum en pal aan zee. Het is een gezellig klein familiehotel. Je slaapt op 1-2-of 3persoons kamers. De kamers beschikken allemaal over eigen sanitair en airco.

Ontbijten doen we gezamenlijk in de eetzaal van het hotel. Wij verzorgen het lunchpakket. Voor de avondmaaltijd wijken we uit naar een restaurant op het gezellige dorpsplein.

De eenvoudigste manier om op naar Corsica te komen is vliegen. Vanuit België (Brussel) kan je met Air Corsica goedkoop rechtstreeks naar Bastia vliegen. Hoe eerder je boekt des te goedkoper is je ticket. Boek je vroeg, dan kost een ticket ± € 150,= retour excl. fiets. Je kunt ook naar Calvi vliegen maar dat vergt enig speurwerk.
Vanuit Nederland zijn er geen goedkope maatschappijen die rechtstreeks naar Bastia vliegen. Misschien lukt het je zelf om een vlucht naar Bastia te vinden. Enig zoeken op internet verricht soms wonderen.
Vliegen met bijvoorbeeld Easyjet of Transavia, kan wel heel goed naar Nice of Toulon. In beide plaatsen kan je dan op de Ferry naar Bastia stappen. Het vliegveld van Nice ligt op ±15 min. van de haven. De veerboot is niet duur. Wij verzorgen je transfer vanuit de haven of vanaf het vliegveld van Bastia naar Algajola.

Nice of Toulon zijn natuurlijk ook goed per trein (TGV) te bereiken.

Moeilijkheidsgraad
De Corsicaanse combiweek is voor de gevorderde bike(ste)r. Is een stuk afdalen over een brede gravelweg voor jou geen probleem dan kunnen ook minder gevorderde bikers (m/v) mee. 
Er is vaak keuze uit een moeilijke- of eenvoudige route. We biken veelal over eeuwenoude Asterix en Obelix wandelpaden. Deze paden vergen het nodige van je techniek.
Klimmen doen we zoveel mogelijk gezamenlijk. Zo nodig kunnen we de groep tijdens het klimmen of afdalen even splitsen.  Iedere dag vertrekken we zo rond half tien en zijn we rond de klok van ‘vier’ weer terug. Er blijft zo lekker wat tijd over om een biertje te drinken of iets anders te doen.

hoogteverschil ± 700 tot 1300 meter per dag
± 35 – 45 kilometer per dag
 6 fietstochten rond Algajola
goede fietsconditie
bij twijfel neem dan eerst contact met ons op
 
 

Assistentie/begeleiding
De weken worden begeleid door Karin en Jos. Karin blijft op de standplaats. Vanuit onze herberg organiseren we al bijna 30 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.

‘Biking Apart Together’
We rijden onze tochten met behulp van een GPS. Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt.
De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes. Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren. Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen.
Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Tijdens onze tochten fietst Jos ruim voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren leren.


Aantal deelnemers
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden. Het minimum aantal deelnemers voor deze week is 6, het maximum is 8.

We komen al heel wat jaartjes op Corsica. Een van onze deelnemers Hans Jelles heeft van een van onze tochten in 2017 een mooie video gemaakt. Een aanrader om de video eens te bekijken.

 

Data
Vakantie A: 29 april t/m 6 mei 2023
Vakantie O: 30 september t/m 7 oktober 2023
P.S. Het is mogelijk om een extra week in te lassen. Bij interesse neem dan contact met ons op.

Prijs
De prijs voor deze week bedraagt € 995,= 

Aantal deelnemers
– minimaal : 6
– maximaal: 8
Zelf meenemen
– mountainbike (huur mogelijk, ook e-MTB)
– fietshelm, fietsrugzakje
– slaapzak/lakenzak

 

Inclusief
– overnachtingen hotel of appartement en gite d’etape
– overnachtingen op 2/3-persoons kamers
– bagagevervoer en transfers o.a naar vliegveld of haven
– ontbijt/ uitgebreid lunchpakket/ diner
– GPS in bruikleen
– Nederlandstalige assistentie en ondersteuning
– Bergerie fietsshirt
Bijkomende kosten
– heen-/en terugreis
– reis-/annuleringsverzekering
– evt. boottocht naar Scandola (aanrader !)

Terug naar de bikepagina    MTB-programma 2023

Print Friendly, PDF & Email

 

Print Friendly, PDF & Email