Mountainbikevakantie

‘Dagtochten + 2dg. mini trektocht’

Champcella – Les Hautes Alpes
17 juni t/m 24 juni 2023

(8 dagen / 7 overnachtingen)

Inschrijven

 

Ons dagtochtenprogramma hebben we speciaal gemaakt voor bikers die van pittige mountainbiketochten houden en met een enthousiaste groep onderweg willen zijn. 
Het zijn tochten voor de echte fijnproever. Ons dagtochtenprogramma organiseren we vanuit onze gite in Champcella

Tijdens deze weken is er geen lastige transfer per auto naar een beginpunt. Nee we fietsen iedere ochtend zo weg en ´s middags, aan het einde van de rit strijken we voldaan neer op ons terras. 
Iedere dag wacht er een nieuwe uitdaging. 
De tochten zijn met veel zorg voorbereid. Klimmen doen we vaak over brede paden. Dalen doen we zoveel mogelijk over singletracks. Op donderdag en vrijdag maken we een kleine avontuurlijk trektocht. Je slaapt dan elders. De bagage wordt vervoerd.

Spreekt deze formule van dagtochten vanuit een standplaats je aan dan hebben we voor je een soortgelijke week op het wonderschone eiland Corsica. Het zijn tochten vanuit onze standplaats Algajola. Het is deze reis: Algajola

 

Programma

  Vrijdag  vertrek per auto,trein of vliegtuig naar Frankrijk
Dag 1. Zaterdag aankomst  ‘s avonds briefing.
Dag 2. Zondag dagtocht  
Dag 3. Maandag dagtocht  
Dag 4. Dinsdag dagtocht  
Dag 5. Woensdag rustdag  
Dag 6. Donderdag trektocht  
Dag 7. Vrijdag trektocht  
Dag 8. Zaterdag vertrek per auto, trein of vliegtuig naar huis.

 

Reisinformatie Champcella
Champcella is per auto of openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Amsterdam – Champcella is ± 12 uur autorijden. Vanaf Antwerpen duurt de autoreis ± 10 uur. Via onze website kan je een routebeschrijving downloaden.
Per trein (station Argentière la Bessée nabij Briançon of Oulx (in Italie per TGV) is er een rechtstreekse verbinding met Parijs. Reizigers met eigen vervoer zijn zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur welkom.

Op de rustdag (woensdag) kan er op de op de rivier de Durance een rafttocht gemaakt worden. Ook kan er een “Via Ferrata” beklommen worden. Andere mogelijkheden zijn om lekker te gaan zwemmen, een dag te gaan downhillen of de beroemde col d´Izoard te beklimmen. Het raften op de Durance is een aanrader en iets geheel anders. Eindelijk worden je armspieren aan het werk gezet.


Moeilijkheidsgraad

De dagtochtenweken rond Champcella zijn voor de beginnende en de gevorderde bike(ste)r. 
Klimmen doen we zoveel mogelijk gezamenlijk en in ieder zijn/haar tempo. Zo nodig kunnen we de groep tijdens het klimmen of afdalen even splitsen. Er is vaak keuze uit een moeilijke-/of eenvoudige afdaling. Iedere dag vertrekken we zo rond half tien en zijn we rond de klok van vier weer terug. Er blijft zo ook wat tijd over om iets anders te doen.
Onder beginners verstaan wij dat je al eens in de bergen of in de Ardennen gemountainbiked hebt. Dus je hebt je eerste off-road afdalingen en beklimmingen gedaan. Je hebt al leren dalen, sturen en remmen.

* Onze dagtochtenweken zijn ‘E-bike friendly’ !

‘Goud van oud’ dit geldt zeker voor onze dagtochtenweek. We bedoelen er mee dat dit onderdeel uit ons programma vanaf het begin aanbieden. Het biedt ook de mogelijkheid om alle dagetappes op maat te maken. We kennen de paden rondom Champcella als onze broekzak.

hoogteverschil ± 700 tot 1100 meter per dag
± 35 – 45 kilometer per dag
5 of 6 fietstochten door de Franse Alpen
goede fietsconditie
bij twijfel neem dan eerst contact met ons op


Assistentie/begeleiding

De weken worden begeleid door Karin en Jos. Karin blijft op de standplaats. Vanuit onze herberg in Champcella organiseren we al meer dan 25 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.

Biking Apart Together’
We rijden onze tochten met behulp van een GPS. Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes. Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren. Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Tijdens onze tochten fietst Jos ruim voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren leren.

Aantal deelnemers
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden. Het minimum aantal deelnemers voor de weken in Champcella is 4, het maximum is 10.

Data dagtochtenweken
Vakantie C: 17 juni t/m 24 juni Champcella – les Hautes Alpes

Prijs
De prijs voor deze week bedraagt € 795,= p.p.
Je verblijf in La Bergerie is op basis van 2-persoonskamer

Aantal deelnemers
– minimaal: 4
– maximaal: 8

Zelf meenemen
– mountainbike (huur mogelijk)

– fietshelm, fietsrugzakje
– slaapzak/lakenzak


Inclusief

– overnachtingen op 1/2/3-persoons kamers

– overnachtingen in hotel of berghut
– bagagevervoer en transfers
– ontbijt/ lunchpakket/ diner
– GPS in bruikleen
– Nederlandstalige begeleider
– Bergerie fietsshirt

Bijkomende kosten

– heen-/en terugreis
– reis-/annuleringsverzekering
– evt kosten liftpas. (€ 7,=) of raftafvaart (± € 40,=)

      Terug naar de bikepagina    MTB-programma 2023

Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email