Mountainbikevakantie

Dagtochten + 2dg. mini trektocht

Algajola – Corsica  ‘Ile de Beauté’
‘Stage du Soleil’

8 dagen / 7 overnachtingen

Inschrijven

Prijs: € ,=

  Onze dagtochtenprogramma’s, hebben we speciaal gemaakt voor bikers die van pittige mountainbiketochten houden en met een enthousiaste groep onderweg willen zijn. 
Het zijn tochten voor de echte fijnproever. Dit jaar hebben we drie locaties van waaruit we dagtochten maken. Tijdens deze week is er geen lastige transfer per auto naar een beginpunt. Nee we fietsen iedere ochtend zo weg en ´s middags strijken we voldaan neer op het terras op het gezellige dorpsplein van Algajola. We biken natuurlijk over de mooiste paden. 
Iedere dag wacht er een nieuwe uitdaging. 
De tochten zijn met veel zorg voorbereid. Klimmen doen we vaak over brede paden. Dalen doen we zoveel mogelijk over singletracks.

Op donderdag en vrijdag maken we een kleine avontuurlijk trektocht.  Op vrijdag biken we over de langste singletrack op Corsica. Magnifiek maar zet je schrap. Je slaapt donderdag elders. De bagage wordt vervoerd. Zoek je na het biken wat verkoeling, dan is er de mogelijkheid om een duik te nemen in de echt diepblauwe zee van Algajola.´s Avonds eten we in een restaurant in het dorp.

Programma

Dag Vr. per auto,trein of vliegtuig naar Frankrijk
Dag 1. Za. vertrek per vliegtuig naar Bastia
Dag 2. Zo dagtocht
Dag 3. Ma. dagtocht
Dag 4. Di. dagtocht
Dag 5. Wo. rustdag of korte etappe
Dag 6. Do. trektocht
Dag 7. Vr. trektocht
Dag 8. Za. vertrek per auto, trein of vliegtuig naar huis.

 

 

 

 

 

 

 


Reisinformatie Corsica
Mountainbiken op Corsica is geen alledaags biken. Het is een bergachtig eiland. Omdat de bergen zo dicht bij zee liggen, is het biken op dit prachtige eiland ook zo bijzonder. Mooier kan het in onze ogen niet. Talloze prachtige singletracks voeren je dan weer pal langs de zee en dan weer door de bergen. Heerlijk !

Voorbeschouwing van de reis op Corsica:
[easyrotator]erc_15_1477392342[/easyrotator]

De eenvoudigste manier om op naar Corsica te komen is vliegen. Vanuit België (Brussel) kan je met Air Corsica goedkoop rechtstreeks naar Bastia vliegen. Hoe eerder je boekt des te goedkoper is je ticket. Boek je vroeg, dan kost een ticket,  ± € 150,= retour excl. fiets. Je kunt ook naar Calvi vliegen maar dat vergt enig speurwerk. Vanuit Nederland zijn er geen goedkope maatschappijen die rechtstreeks naar Bastia vliegen. Misschien lukt het je zelf om een vlucht naar Bastia te vinden. Enig zoeken op internet verricht soms wonderen.
Vliegen met bijvoorbeeld Easyjet of Transavia, kan wel heel goed naar Nice of Toulon. In beide plaatsen kan je dan op de Ferry naar Bastia stappen. Vliegveld van Nice ligt op ±15 min. van de haven. De veerboot is niet duur. Wij verzorgen je transfer vanuit de haven of vanaf het vliegveld naar Algajola.

Nice of Toulon zijn natuurlijk ook goed per trein (TGV) te bereiken.

We verblijven in Algajola in een klein appartementencomplex midden in het centrum en 20 meter van zee. Je slaapt op 2-persoons kamers. De appartementen zijn volledig ingericht met keuken en wasmachine. Wij verzorgen het ontbijt en het lunchpakket. Voor de avondmaaltijd wijken we uit naar een restaurant op het gezellige dorpsplein. Algajola is een oud Corsicaans vissersdorp. dsc03767In het kleine dorp zijn allerlei voorzieningen zoals winkels, restaurants en zelfs een bikeshop. De parel van het dorp is echter het magnifieke zandstrand op 200 met van het dorp. Wil je een dag niet fietsen – no problem – vanuit Algajola kan je met een boemeltrein eenvoudig naar toeristische plaatsen zoals Bastia, Calvi of Ile-Rousse. Op Corsica heerst de ‘zen’-ambiance. Er mag veel en stress bestaat niet. Op Corsica is het in april al volop voorjaar/zomer. Het is er eigenlijk op zijn mooist.

P.S. Bij veel aanmeldingen is het mogelijk om een extra week in te lassen. Bij interesse neem dan contact met ons op.

Moeilijkheidsgraad
Deze dagtochtenweek is meer voor de gevorderde bike(ste)r. Is een stuk afdalen over een brede gravelweg geen probleem dan kunnen ook minder gevorderde bikers (m/v) mee. 
Er is vaak keuze uit een moeilijke-/ of eenvoudige route.
We biken veelal over eeuwenoude wandelpaden. Deze paden vergen het nodige van je techniek. Klimmen doen we zoveel mogelijk gezamenlijk. Zonodig kunnen we de groep tijdens het klimmen of afdalen even splitsen.  Iedere dag vertrekken we zo rond half tien en zijn we rond de klok van “vier” weer terug. Er blijft zo ook wat tijd over om iets anders te doen.

hoogteverschil ± 700 tot 1100 meter per dag
± 35 – 45 kilometer per dag
5 of 6 fietstochten rond Algajola
goede fietsconditie
bij twijfel neem dan eerst contact met ons op

In het voorjaar van 2017 hebben we deze week voor het eerst georganiseerd. Van elke dagetappe heeft Hans Jelles mooie films gemaakt. Op het Youtube kanaal van Hans zijn nog meer films over onze week te bekijken.

Assistentie/begeleiding
De weken worden begeleid door Karin en Jos. Karin blijft op de standplaats. Vanuit onze herberg organiseren we al meer dan 24 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.
Onze tochten fietsen we met behulp van ons GBS-syteem. Een korte uitleg:

‘Global Bergerie System’
We gaan de tocht met behulp van ons ‘Global Bergerie System’ (GBS) rijden. Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Aan ons complete ‘GBS-systeem’ voegen we bovendien voor het volgen van jou een GPS-tracker, toe. We weten precies waar je bent.
Je kunt op deze manier meer vrijheid ervaren, meer in je eigen tempo fietsen.  Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Tijdens de dagtochtenweek fietsen we ook meer met elkaar en compacter. Het ‘GBS’-systeem bewijst zijn nut vooral tijdens onze trektochten. Achter, of voor de groep uit fietst Jos. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen onderweg assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren met een GPS leren.

Aantal deelnemers
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden. Het minimum aantal deelnemers voor deze week is 6, het maximum is 8.

Data dagtochtenweken
Vakantie A: 24 maart t/m 31 maart Fréjus – Côte d’Azur  (reisinfo Fréjus)
Vakantie B: 7 april t/m 14 april Algajola – Corsica
Vakantie I: 21 juli t/m  28 juli  Champcella  – Les Hautes Alpes  (reisinfo Champcella)
Vakantie P: 29 september t/m 6 oktober Algajola – Corsica (extra week !)

Prijs
€   voor Algajola – Corsica

Aantal deelnemers
– minimaal : 6
– maximaal: 8
Zelf meenemen
– mountainbike (huur mogelijk)
– fietshelm, fietsrugzakje
– slaapzak/lakenzak


Inclusief

– overnachtingen op 1/2/3-persoons kamers
– overnachtingen in appartement en gite d’etape
– bagagevervoer en transfers o.a naar vliegveld of haven
– ontbijt/ uitgebreid lunchpakket/ diner
– ‘Global Bergerie System’ (zie boven)
– begeleiding door Nederlandstalige begeleider
– Bergerie fietsshirt

Bijkomende kosten

– heen-/en terugreis
– reis-/annuleringsverzekering
– evt. boottocht naar Scandola (aanrader !)

 

Terug naar de bikepagina    MTB-programma 2018

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email