Mountainbikevakantie

Dagtochten + 2dg. mini trektocht

Fréjus/St.Raphaël – Côte d’Azur
‘Stage du Soleil’

6 april t/m 13 april 2019

8 dagen / 7 overnachtingen

Inschrijven

 Onze dagtochtenprogramma’s hebben we speciaal gemaakt voor bikers die van pittige mountainbiketochten houden en met een enthousiaste groep onderweg willen zijn. 
Het zijn tochten voor de echte fijnproever. We hebben vorig jaar Fréjus, aan de heerlijke Côte d’Azur als nieuwe standplaats toegevoegd. Tijdens de dagtochtenweken is er geen lastige transfer per auto naar een beginpunt. Nee we fietsen iedere ochtend zo weg en ´s middags aan het einde van de rit strijken we voldaan neer op een terras aan zee. We biken natuurlijk over de mooiste paden. Klimmen doen we vaak over brede paden. Dalen doen we zoveel mogelijk over singletracks.
Iedere dag wacht er een nieuwe uitdaging. 
De tochten zijn met veel zorg voorbereid.

Op woensdag en donderdag maken we een kleine avontuurlijk trektocht. We trekken dan het achterland in. Je slaapt dan in een hotel. De bagage wordt vervoerd.
Zoek je na het biken wat verkoeling, dan is er de mogelijkheid om een duik te nemen in de diepblauwe zee van Fréjus.´s Avonds eten we  in een restaurant in de sfeervolle haven of aan de boulevard.

Programma

Dag 1. Vr.  vertrek per auto,trein of vliegtuig naar Frankrijk
Dag 2. Za. aankomst in Frejus
Dag 3. Zo dagtocht
Dag 4. Ma. dagtocht
Dag 5. Di. rustdag  of korte etappe
Dag 6. Wo. trektocht
Dag 7. Do. trektocht
Dag 8. Vr. vertrek  per auto, trein of vliegtuig naar huis.

 

 

 

 

 

 

 


Reisinformatie Fréjus

Vanwege het lekkere weer in het voorjaar, slaan veel professionele wielrenners of mountainbikers hun trainingskamp op aan de Côte d’Azur. Fréjus is echter meer bekend van de Roc d’Azur. Jaarlijks komen in de maand oktober zo’n 20.000 deelnemers naar het grootste mountainbike-evenement ter wereld. Het is een hoogmis voor mountainbikers uit heel Europa. Zij komen voor de unieke sfeer maar natuurlijk vooral vanwege de mooie omgeving en uitdagende parcoursen. Goed, dit mooie weer en natuurlijk de parcoursen van de Roc zijn de smaakvolle ingrediënten voor een heerlijke week mountainbikeplezier. Een week om de mooiste paden rond Frejus te ontdekken maar ook om de conditie op peil te brengen. We proberen er een mooie mix van te maken. Als het nodig is kunnen we de fietsen op onze trailer doen en zo een lange aanlooproute omzeilen.

De Côte d’Azur en vooral het vliegveld van Nice, zijn vanuit Nederland of België eenvoudig en goedkoop te bereiken. Voor een retourvlucht vanaf Amsterdam of Eindhoven met Transavia ben je zo’n € 80,= kwijt. (excl. fiets) Wij verzorgen de aansluitende transfer naar onze standplaats Fréjus.
Met de trein (TGV) is Fréjus rechtstreeks vanuit Brussel bereikbaar. Je hoeft niet in Parijs over te stappen.

In Fréjus verblijf je in een 2-persoons appartement. De reis is geheel verzorgd (ontbijt, lunchpakket en diner).

Een van onze deelnemers heeft vorig jaar enkele etappes gefilmd. je krijgt zo een goede indruk van wat te kunt verwachten.
  Video 1; https://www.youtube.com/watch?v=KWoxDLdwYms
Video 2; https://youtu.be/Jq6jqi3pa0k

Credits: Hans Jelles


Moeilijkheidsgraad

Ook al zitten we pal aan zee denk niet dat de routes de hele dag langs het strand gaan. Fréjus kent met het Massif des Maures, of het Massif d’Esterel, een heuvel- en bergachtig achterland. Dat maakt het mountainbiken hier ook zo aantrekkelijk. Deze dagtochtenweek is meer voor de gevorderde bike(ste)r. Is een stuk afdalen over een brede gravelweg geen probleem voor je, dan kunnen ook minder gevorderde bikers (m/v) mee. 
Er is vaak keuze uit een moeilijke-/ of eenvoudige route. Klimmen doen we zoveel mogelijk gezamenlijk. Zo nodig kunnen we de groep tijdens het klimmen of afdalen even splitsen.  Iedere dag vertrekken we zo rond half tien en zijn we rond de klok van “vier” weer terug. Er blijft zo ook wat tijd over om iets anders te doen.

hoogteverschil ± 700 tot 1100 meter per dag
± 35 – 45 kilometer per dag
3 of 6 fietstochten rond Fréjus
goede fietsconditie
bij twijfel neem dan eerst contact met ons op


Assistentie/begeleiding

De weken worden begeleid door Karin en Jos. Karin blijft op de standplaats. Vanuit onze herberg organiseren we al meer dan 24 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.
Onze tochten fietsen we met behulp van ons GBS-syteem.


‘Global Bergerie System’
We rijden onze tochten met behulp van ons ‘Global Bergerie System’ (GBS). Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Aan ons complete ‘GBS-systeem’ kunnen we desgewenst een GPS-tracker, toevoegen. De tracker kan je bij ons huren. Door gebruik te maken van een tracker weten wij precies waar je bent.

Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren, meer in je eigen tempo fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes.  Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Tijdens de combiweken (variant A) fietst Jos ruim voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren met een GPS leren.

Data dagtochtenweken
Vakantie A:
  6 april t/m 13 april  Fréjus/St.Raphael – Côte d’Azur


Prijs

€ 865,=
Voor 15 januari geboekt is € 25,= korting.

Aantal deelnemers
– minimaal: 4
– maximaal: 8
Zelf meenemen

– mountainbike (huur mogelijk)
– fietshelm, fietsrugzakje
– Kleine EHBO-set

Inclusief
– overnachtingen in 2-pers. appartement
– overnachting in hotel (met trektocht)
– bagagevervoer, transfers
– ontbijt/ lunchpakket/ diner
– ‘Global Bergerie System’ (zie bij mountainbikepagina)
– assistentie door Nederlandstalige begeleider

Bijkomende kosten

– heen-/en terugreis
– reis-/annuleringsverzekering
– evt kosten boottocht

 

      Terug naar de bikepagina    MTB-programma 2019

Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email