Mountainbikevakantie

Combiweken XL/Trektocht

– Terres Noires – Laragne/Digne
– Valli Maira/Stura – Italië
– Algajola – Corsica

(8 dagen / 7 overnachtingen)

Inschrijven


Inleiding

Een combiweek is een mix van dagtochten en een trektocht. We maken tijdens een combiweek XL dagtochten op verschillende locaties. Afhankelijk van de tocht verplaatsen we ons per fiets of per auto.  Het is een heerlijke combinatie van avontuur en ontspanning. Doordat je dagtochten maakt is er meer tijd om de verblijfsplaats goed te verkennen. Je hoeft niet elke dag je tas in te pakken ! Ook kan het prettig zijn om eens een dag wat rustiger aan te doen en wat tijd in te ruimen voor zwemmen of lekker luieren. Zo kan je optimaal van deze bijzondere weken genieten.

Data ‘Combiweken XL’ en verschillende locaties:

Combiweek XL: – C –
’50 Tinten Grijs/Terres Noires’
30.05 t/m 6.06.2020
* Fotoverslag en informatie over de tocht
 
  Vaak passeren we tijdens een trektocht gebieden waarbij je denkt…Waohw schitterend ! Hier zou ik nog nog wel wat langer willen blijven…. De unieke Terres Noires bij Digne en de ‘Grijze aarde’ bij Laragne zijn van die speeltuinen. Je raakt er niet uitgespeeld en daarom blijven we in beide gebieden enkele dagen. Tussendoor verplaatsen we ons twee keer. Spanning en opwinding zijn gegarandeerd.
Combiweek XL: – P –
‘Valli Stura en Maira’ – Italië
29.08 t/m 5.09.2020
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Een nieuwe tocht en we verheugen ons er al enorm op. We bezoeken twee valleien die tot de mooiste mountainbikegebieden van Europa worden gerekend. De fantastische Maira vallei doorkruisen we wel eens met onze TransPiemonte tocht. De Valle Stura grenst aan de Mairavallei en is minder bekend. Ook hier zijn talloze zalige trails te vinden. Een klein gedeelte gaan we verkennen. We verplaatsen ons deze week drie keer en verblijven in comfortabele en sfeervolle hotels. P.s. Vergeten we nog de Piemontese keuken te vermelden; zalig !!!
Combiweken XL: – S – en – T –
‘Algajola – Corsica’
19.09 t/m 26.09.2020 (vol)
3.10 t/m 10.10.2020
* Fotoverslag en informatie over de tocht
  Op Corsica biken we de eerste 3 dagen rond onze standplaats, het oude vissersdorp Algajola. Onze uitvalsbasis is een gezellig hotel. Het ligt pal aan zee. Dichter aan zee kan niet want dan zou het hotel in het water staan. Rond Algajola liggen eeuwenoude paden. Over deze paden, die soms pal langs zee lopen, is het heerlijk mountainbiken. Blijven we de eerste dagen rond ons basiskamp biken, tijdens de daaropvolgende trektocht gaan we meer door het bijzondere achterland en de bergen.

 

Moeilijkheidsgraad
De combiweken zijn gemaakt voor de gevorderde mountainbike(ste)r. Tijdens deze weken zoeken we vooral de moeilijkere (technische) afdalingen op. De beklimmingen en de afdalingen zijn sportief en uitdagend. Er bestaat vaak de mogelijkheid om een eenvoudigere afdaling te maken.

Onder gevorderden verstaan wij;

– mountainbike-ervaring in de ardennen/bergen absoluut noodzakelijk
– goede beheersing van schakel-, rem- en stuurtechniek
– hoogteverschil ± 1100 tot 1800 meter per dag
– 6 pittige fietstochten door de Franse -/Italiaanse Alpen/Corsica
– ± 35 – 50 kilometer per dag door de bergen
– goede fietsconditie
– bij twijfel neem dan eerst contact met ons op

Vanuit onze herberg in Champcella organiseren we al meer dan 25 jaar mountainbikereizen. Wij kunnen bij de reizen putten uit onze ervaring en kennis van de taal, streek en techniek. Alle routes zijn door ons zelf gemaakt en verkend met veel oog voor de ‘couleur locale’.

GPS – ‘Biking Apart Together’
We rijden onze tochten met behulp van een GPS. Dit betekent dat iedere deelnemer een GPS ter beschikking krijgt. De etappe is daardoor geheel zelfstandig te fietsen. Je bepaalt je eigen ritme en pauzes. Je kunt op deze manier veel vrijheid ervaren. Vanzelfsprekend kan er ook voor gekozen worden om de etappe gezamenlijk te fietsen. Onze ervaring leert dat dit veruit het leukste is. Bovendien bestaat er de mogelijkheid om bij ons een tracker te  huren. Door gebruik te maken van een tracker weten wij precies waar je bent. Tijdens onze tochten fietst Jos ruim voor of achter de groep uit. Hij kan zo bij onverwachte gebeurtenissen assistentie verlenen. Vind je het gezelliger om met Jos mee te fietsen dan kan dat ook.

Het rijden van een etappe met een GPS is kinderspel. Op het kaartscherm van je GPS staat een lijn. Deze lijn is je route en moet gevolgd worden. Wijk je daarvan af, dan volgt er heel snel een signaal dat je verkeerd gaat. Hup even terug…….. en je pakt de goede route weer op. Als er tijd beschikbaar is kunnen we je de fijne kneepjes van het navigeren leren.

* Al onze tochten zijn ‘E-bike friendly’ !

Aantal deelnemers
Bewust kiezen we ervoor om het aantal deelnemers aan onze reizen klein te houden. Het minimum aantal deelnemers is 4 en het maximum is 10.

Prijzen
Combiweek – C – ’50 Tinten Grijs’/Terres Noires – € 925,=
Combiweek – P – ‘Valli Stura/Maira’- € 935,=
Combiweken – S – en – T – ‘Algajola’/Corsica – € 935,=
Voor 15 januari 2020 geboekt is € 25,= korting

Inclusief/exclusief

Inclusief
Exclusief
♥ 7 overnachtingen op basis van; ontbijt, lunchpakket, diner
♥ 6 dagen fietsen
♥ assistentie en technische ondersteuning
♥ verblijf in gite/hotel
♥ gebruik en uitleg GPS
♥ GPS in bruikleen
♥ bagagevervoer
♥ transfers van vliegveld of haven
♥ Nederlandstalige begeleiding
♥ Bergerie fietsshirt
♥ heen-/en terugreis
♥ reis-/annuleringsverzekering
♥ evt. liftpas of openbaar vervoer
combi 5

Terug naar de bikepagina  MTB-programma 2020

Print Friendly, PDF & Email

 Print Friendly, PDF & Email