Mountainbiken

‘ It’s partytime ! ‘
♥ Klik op een foto voor je keuze of op de link naar de kalender ♥

     Vanaf onze voordeur fiets je over prachtige tracks zo de bergen in. Iedere dag zijn er nieuwe uitdagingen. En vergeet het gunstige klimaat niet. Met 300 dagen zon per jaar kom je weinig bagger tegen. Geen shit of regen maar droge tracks en oef dat scheelt een hoop poetsen !

Groepsreizen:
Onze groepsreizen zijn uitgegroeid tot mountainbikevakanties voor de echte liefhebber. De tochten gaan alle windrichtingen uit. Het uitzetten van een dagtocht of trekking doe je niet in één keer. Het is een proces waar wij continue (en al meer dan vijfentwintig jaar) mee bezig zijn. Zo ben je er van verzekerd dat je steeds over de mooiste tracks fietst.
Welke reis je ook maakt ze voeren je stuk voor stuk door mountainbike-paradijsjes.

Bewust houden we de groepen klein tot ± 10 deelnemers.

 

Individuele trektocht:
Vier jaar geleden zijn we gestart met het aanbieden van de mogelijkheid om een individuele trektocht te maken. De trektocht de ‘Grande Traversée des Hautes Alpes’ voert je door de schitterende bergwereld van ons departement.
Je rijdt de etappes zelfstandig met behulp van een GPS. De routes zijn door ons verkend en gemaakt. De reserveringen en het bagagevervoer verzorgen wij voor je.

 

Zelfstandig op pad:
Ga je individueel voor een dagtocht op pad, dan kan je bij ons routes in je GPS downloaden. Een GPS (Garmin) is te huur. Rijden zonder GPS gaat ook prima omdat er een groot aantal uitgepijlde routes zijn. Meer dan vierduizend kilometers aan trails liggen er op je te wachten.

Of je nu individueel of met een groep op stap gaat, al onze tochten hebben gemeen dat ze alles bieden wat mountainbiken tot zo’n fantastische sport maakt. Kies je voor een individueel arrangement dan kunnen wij je met raad en daad bijstaan. Omdat wij zelf zoveel mogelijk op de fiets springen en mountainbikereizen organiseren, beschikken we over een uitgebreide database met allerlei tochten. Wij kunnen je helpen om een op maat gesneden programma te maken.

Je fiets kan je bij ons schoonmaken en afspuiten in de tuin. We hebben fietsgereedschap beschikbaar.

De verzorging die je in ‘la Bergerie’ krijgt is op het leveren van een sportieve prestatie ingesteld. Op een Frans ontbijt kom je immers niet zo ver. De zorg die we aan onze routes besteden, besteden we ook aan onze maaltijden. Smullen maar!

* Al onze tochten zijn ‘E-bike friendly’ !

 

De ‘Muur” van Champcella
Ieder jaar weer worden de tanden stukgebeten op deze streep asfalt naar de Bergerie toe. We houden er een heus klassement van bij.

Een paar routesuggesties voor mooie dagtochten
Rondom Champcella zijn diverse vaste mountainbikeroutes uitgezet. Vanaf La Bergerie kan je insteken op uitgepijlde routes van de mountainbikecentra in Guillestre, Briançon, Pays des Ecrins (o.a Champcella) en Embrun.
In Les Orres, Vars, Briançon en Montgenevre zijn bikeparks. Zelfs een van de grootste bikeparks in Europa, in Bardonecchia (Italië), is vanuit Champcella snel met de auto te bereiken. Lekker lui met de lift omhoog en daarna…attack!

 

Print Friendly, PDF & Email