Activiteiten Gite La Bergerie bikepagina Racefietsen
Ontwerp: Homewebdesign
Site en Français.
Website in Deutsch.
Website in English.
Sneeuwschoenwandelen.
Telemark Alpineskiën.
Langlaufen.
Kayak - Raften.
Mountainbiken.
Racefietsen.
Wandelen.
Klimmen.
Activiteiten.
Sito in Italiano.
Home.Gîte la Bergerie.Omgeving.Reisverslagen.Actueel.Reserveren.Contact.
 


Telemark /Tour-/Pisteskiën

Inhoud:
- Alpine/pisteskiën
- Telemarken/Tourskiën
- Telemark groepsreizen


Alpine/pisteskiën:
  In Champcella zijn geen skiliften. De dichtstbijzijnde skigebieden (Puy St.Vincent of Pelvoux) liggen maar op ± 20 minuten autorijden. Tien minuten verder rijden en u hangt in een van de liften van de uitgestrekte skigebieden van Serre Chevalier (250 km. pistes), Vars/Risoul (180 km. pistes) of het olympische skigebied van Montgenèvre/Sestrière (400 km. pistes).

Daarnaast zijn er nog enkele kleine skigebieden in de Queyras op ± 45 min. met de auto. Erg authentieke gebieden - stations villages - met een rustige ontspannen sfeer. Over het algemeen is de sfeer in de skigebieden gemoedelijker dan in de skigebieden aan de noordkant van de Alpen. Aan sneeuw is in de regel geen gebrek. Bon ski, bon glisse !

film over Puy St. Vincent


Telemark- of tourskiën/tourlanglaufen:
Met de hoge toppen van de Ecrins en de Queyras in de buurt spreekt het voor zich dat de mogelijkheden voor het off-piste skiën onbeperkt zijn. Juist vanwege de hoge toppen van de Ecrins is het gebied erg sneeuwzeker. Vanuit Champcella zijn er schitterende tochten te maken. Klassieke skitochten zijn de tochten naar de Tête de Vautisse (de beschermberg van Champcella , 3000 met.), naar de Col de Tramouillon (2500 met.) of naar de cabane de l´Alp (2500 met.)

Ook voor de toerlanglaufer zijn er legio mogelijkheden. Mooie tochten zijn; door het Bois du Bouchet boven Champcella, naar de col des Combes (1700 met), de col d´Anon (1800 met) of naar de cabane de Tramouillon (2000 met.). Het toerlanglaufen is hier redelijk onbekend. Niet erg want zo loop je kilometers alleen door een fantastisch berglandschap. Het is aan te raden om in Nederland toerlanglauf/telemarkski´s,stijgvellen en schoenen te huren.

 
  Witter dan wit
Telemark groepsreizen
De afgelopen winters organiseerden we steeds enkele telemark groepsreizen De sierlijke en sportieve telemarktechniek is fantastisch leuk om aan te leren. Maar nog leuker is het om fraaie " off-piste" telemarkskitochten te maken. Onder leiding van Robert, een gediplomeerde berggids en Jos trokken we er op uit. Robert is onze buurman en kent het gebied als geen ander. Ons motto is "weg van de overvolle skipistes". Het echte telemarkgevoel en het echte telemarkskiën vindt je, naar ons idee, buiten de skipistes of skidorpen. Heb je eenmaal de rust en de ruimte ervaren van het off-piste skiën dan wil je daarna niets anders meer!
Pas dus op het is erg verslavend.

Met pijn in het hart moeten we constateren dat het niet meer lukt om voldoende telemarkers te vinden en om een reis te organiseren. Ben je echter geïnteresseerd en wil je met een eigen groep komen, neem dan contact met ons op. We kunnen je misschien helpen om een mooi weekprogramma te maken en er op uit te trekken. We kunnen alle kanten op. Neem bijvoorbeeld maar eens een kijkje bij telemarkweken om een idee te krijgen over de mogelijkheden.

Afdaling col Moissiere