Langlaufen
Ontwerp: Homewebdesign
Site en Français.
Website in Deutsch.
Website in English.
Sneeuwschoenwandelen.
Telemark Alpineskiën.
Langlaufen.
Kayak - Raften.
Mountainbiken.
Racefietsen.
Wandelen.
Klimmen.
Activiteiten.
Sito in Italiano.
Home.Gîte la Bergerie.Omgeving.Reisverslagen.Actueel.Reserveren.Contact.
 


Langlaufen

Inhoud:

- Inleiding.
- Langlaufen in 'Pays des Ecrins'
- Langlaufen in 'les Hautes Alpes'
- Meerdaagsetochten.

Inleiding:
 Langlaufen of cross country-skiën is de naam voor het al of niet op geprepareerde sporen, skilopen of skiwandelen. Het op deze wijze voortbewegen op ski's grijpt zeer ver terug. Er zijn afbeeldingen gevonden waarop jagers zich lang geleden voortbewogen op lange smalle latten. In Nederland zijn veel mensen die in de winter wel eens gaan langlaufen. Toch is langlaufen minder populair dan skiën. Nu is langlaufen niet echt makkelijk. Het duurt best lang om alle langlauftechnieken volledig te beheersen. Geen nood want zeker voor het skiwandelen geldt; ski's aan de voeten, vertrekken en lol hebben. En daar gaat het uiteindelijk om.
Wil je sommige technieken beter onder de knie krijgen dan bestaat er altijd de mogelijkheid om onder leiding van een skileraar langlaufles te nemen.
Door langlaufers wordt soms vergeten dat je eigenlijk geen loipes nodig hebt om te kunnen langlaufen. Je eigen spoor trekken in een dik pak sneeuw is de oervorm van het langlaufen.

Sportieve langlaufers lopen tegenwoordig vooral op wachsski's en gebruiken steeds meer de skatetechniek. Skaten is; de schaatsbeweging maken met langlaufski's. Om te kunnen skaten gebruik je kortere ski's, andere schoenen en heb je een andere piste nodig zonder loipes. Bij ons in de omgeving worden alle loipes dubbel gespoord. Een loipe om de klassieke techniek toe te passen en naast de loipes een brede piste om lekker te kunnen zwieren en zwaaien, te skaten.Langlaufen rond Champcella en in 'les Pays des Ecrins'
Rond Champcella liggen enkele mooie weides waar je even heerlijk kunt oefenen. Er zijn geen loipes. De loipes liggen wel om de hoek, in de vallei van Freissinières. Heerlijk rustig is het er en voor de beginner uitermate geschikt. Het zijn eenvoudige loipes met een lengte van ± 15 km. Het gebruik van de loipes is gratis. Een dagpas voor het gebruik van de loipes in de andere gebieden kost 5,= à 6,= euro of 30,= per week. Pistekaart langlaufgebied 'Pays des Ecrins'
Op ± 15 min rijden met de auto ligt het langlaufgebied van Vallouise/Les Vigneaux hier liggen prima dubbel gespoorde loipes (skating en klassiek). Je loopt prachtig langs de bergbeek de "Gyronde". Iets verder op een klein half uurtje ligt het langlaufgebied van Puy St. Vincent. De prachtige loipes lopen nu eens niet door een dal maar hoog in de bergen. Vanwege de hoogte, op zo´n 1800 tot 2000 met, zijn de sneeuwcondities vaak tot in april uitstekend. Het is er genieten van de schitterende vergezichten.

Langlaufen in 'les Hautes Alpes'
Als u met de auto komt dan liggen er op een half uur rijden nog meer mooie langlaufgebieden o.a. Ceillac, Clarée-dal, Cervières of de Queyras.
Iedere dag kunt u een nieuw gebied dichtbij opzoeken. Het aanbod is groot en zeer gevarieerd.Langlaufen in Cervières

Meerdaagse langlauftochten in 'les Hautes Alpes'
  Twee jaar geleden hebben wij voor het laatst de 'Haute Trace des Escartons' georganiseerd. Het is een meerdaagse langlauftrektocht. Het is geen  alledaagse tocht en een schitterend avontuur. U loopt, afhankelijk van het parcours, in 3 à 4 dagen van St.Véran in de Queyras naar Nevache in het dal van de Clarée. De tocht is volledig gespoord en bewegwijzerd. Het bijzondere van deze tocht is dat u ook meerdere cols over moet. Schrik niet want het klimmen gaat redelijk gelijkmatig en is niet al te steil. Heeft u een eigen groep en interesse om dit avontuur eens mee te maken laat het ons weten. Wellicht kunnen wij deze tocht voor u organiseren. Wij vinden het een unieke tocht.