Activiteiten Gite La Bergerie bikepagina Racefietsen
Ontwerp: Homewebdesign
Site en Français.
Website in Deutsch.
Website in English.
Sneeuwschoenwandelen.
Telemark Alpineskiën.
Langlaufen.
Kayak - Raften.
Mountainbiken.
Racefietsen.
Wandelen.
Klimmen.
Activiteiten.
Sito in Italiano.
Home.Gîte la Bergerie.Omgeving.Reisverslagen.Actueel.Reserveren.Contact.
 


Wildwatervaren/raften

Inhoud:

- Kayak/wildwatervaren
- Raften

   Voordat wij 16 jaar geleden naar Champcella vertrokken kwamen we bijna iedere zomervakantie in de streek. Als het even kon zaten we in de kano. Sinds we hier wonen is dat veranderd. Onze sportieve roots liggen dus duidelijk bij het wildwatervaren. Het is niet voor niets dat we hier zo vaak kwamen. Het aanbod aan bevaarbare rivieren is groot en gevarieerd. En vergeet ook het klimaat niet. Wat is er lekkerder dan, met een warm zonnetje in je kayak of raft een rivier af te varen. 

Kayak/wildwatervaren:
Champcella en onze gîte zijn een ideale uitvalsplek om de diverse rivieren te bevaren. Ons dorp is goed bereikbaar en diverse rivieren liggen dichtbij. Uw materiaal kunt u bij ons in de tuin stallen. De slalombaan van Argentière ligt slechts op een kwartiertje rijden, de Durance is 10 minuten rijden.
Maar er zijn meer rivieren zoals; de Clarée, de Guil, de Gyronde en iets verder weg de Ubaye. Op de verschillende rivieren worden kayakcursussen gegeven, ook door Nederlandse bedrijven. Neem maar eens een kijkje op de site van Stipyaks.


Raften:
Is het kayakken te hoog gegrepen maar trekt het stromende water, denk er dan eens aan om een afvaart per raft te maken. De Durance is een rivier die zich per uitstek leent om eens kennis te maken met het raften. Het is geen al te moeilijke rivier. Onderweg gebeurt er genoeg om een paar heerlijke uurtjes te hebben. Wij kunnen een afvaart per raft met een Nederlandse gids voor u reserveren.
Voor een korte raftvideo - de boot is vol -