Ontwerp: Homewebdesign
Site en Français.
Website in Deutsch.
Website in English.
Sneeuwschoenwandelen.
Telemark Alpineskiën.
Langlaufen.
Kayak - Raften.
Mountainbiken.
Racefietsen.
Wandelen.
Klimmen.
Activiteiten.
Sito in Italiano.
Home.Gîte la Bergerie.Omgeving.Reisverslagen.Actueel.Reserveren.Contact.
 

ActueelBijgewerkt op donderdag 12 december 2012

Winterprogramma 2013 

 • Koning winter regeert al een poos in Champcella. Rondom la Bergerie ligt een dik pak sneeuw en er is nog meer sneeuw in aantocht.... De sneeuwcondities zijn op dit moment prima. Diverse skigebieden hebben de deuren al geopend en de liften draaien weer.

 • Sneeuwwandelen/langlaufen: Onze gîte is een prima uitvalsbasis om zelfstandig, tochten op sneeuwschoenen of langlaufski's te maken. Ver weg van alle drukte en stress van een skidorp, of skipistes loopt u hier door een verstild winters landschap. De mensen die u onderweg tegenkomt zijn waarschijnlijk op een hand te tellen. De sneeuwschoenen kunnen bij de voordeur ondergedaan worden en dan hup de bergen in. Wij hebben enkele eenvoudige wandelingen op papier gezet.
  Deze wandelingen zijn ook met een GPS te lopen. De route kunt u bij ons downloaden.  In huis hebben we ook diverse gidsjes over sneeuwschoenwandelingen. De gidsjes kunnen prima dienen bij het voorbereiden en uitzetten van een tocht. Sneeuwschoenen kunt u bij ons huren.

Mountainbikevakanties vanuit la Bergerie;

 • Mountainbikeprogramma 2013: Ons programma voor het volgende jaar is sinds kort on-line. Er is volop geboekt en meerdere weken zijn al vol. We hebben enkele nieuwe tochten zoals: de 'Transpiemonte' en de 'Transverdon' aan ons aanbod toegevoegd. Het zijn zeer bijzondere tochten.
  Kijk voor meer info op onze site bij de bikepagina.

 • Muurklassement: Het klassement is nog niet bijgewerkt. Maar wie oh wie rijdt Martijn Heidra eens van die eerste plaats af. Of moet ik het zelf doen?
  Het is me dit jaar weer niet gelukt, volgend jaar nieuwe kansen.....

 • Mountainbikevideo's en foto's: Op onze site staan allerlei nieuwe linken van tochten van het afgelopen jaar. Hans Jelles en Lowie Marien (onze huisfotograaf) hebben schitterende foto's en films gemaakt.

Wandelen vanuit "La Bergerie";

 • Goed het duurt nog even voordat we de wandelschoenen weer tevoorschijn kunnen toveren maar we zijn al volop bezig met het uitwerken en maken van nieuwe wandelroutes.

 • Dormillouse: Wij bieden in ons wandelprogramma altijd de mogelijkheid aan om een korte trektocht naar de berghut in Dormillouse te maken. Van deze mogelijkheid wordt veel gebruik gemaakt. En niet ten onrechte.....de tocht en de overnachting in Dormillouse zijn bijzonder.
  De hut is door een verbouwing bijna een jaar dicht geweest maar Serge heeft de werkzaamheden achter de rug.  Deze kleine, 2-daagse trektocht is een prachtige afsluiter van de wandelweek bij ons.

Racefietsen;

 • Voor de wielerfan is er volgend jaar weer veel te beleven. Bijna alle grote rondes zijn 'live' te volgen.
  De 'Dauphine Libere' eindigt dit jaar in Risoul, de Giro trekt over de Lautaret/Galibier en de Tour de France is in de buurt. Gap en Alpe d'Huez zijn finishplaatsen van verschillende etappes en rondom het meer Serre Poncon is een tijdrit. Het wordt de zwaartse tijdrit die ooit in de Tour verreden is.

Gîte "La Bergerie";

 • Nieuwsbrief: Kort geleden hebben we een nieuwsbrief  voor alle mountainbikers gemaakt. Heb je er geen ontvangen mail het ons even.   
                                       
 • Website: Daar wordt continu aan gewerkt. Er zijn diverse updates.
  Meer nieuws en andere bijzonderheden........?
....... wordt spoedig vervolgd.